aanmelden
GearJunks: maandelijkse meeting voor gearliefhebbers
Ouwehoeren over gitaren, versterkers en andere gear in POPEI Eindhoven
Muzieknieuws 30-01-2019 16:48
Praten over effectpedalen, discussiƫren over digitaal en analoog en jeukende handen krijgen bij het zien van kwaliteitsapparatuur: dit zijn enkele onderdelen waar de doorgewinterde gitarist zich mee kan vermaken tijdens GearJunks. POPEI Eindhoven, de organisator van GearJunks, biedt gitaristen en bassisten een maandelijks moment om (bij) te praten en zich te verwonderen over het snaarinstrument. De eerste editie vindt plaats op 12 februari om 20:00 uur. De entree is gratis.

GearJunks lijkt op een live-variant van YouTube-kanaal That Pedal Show. Alleen biedt GearJunks ook de mogelijkheid om effectpedalen zelf te testen en daarnaast is het aanbod breder dan alleen effecten. Praten over gear in de brede zin is juist de bedoeling van dit evenement. 

Het idee van GearJunk is dat muzikanten van elkaar kunnen leren, ideeën op kunnen opdoen en zaken kunnen vergelijken. 


Praten over gear: altijd leuk! Hier zie je collega's van het zusterblad Musicmaker in gesprek met Within Temptation-gitaristen Ruud Jolie (links) en Stefan Helleblad (midden). (Foto: Kim Balster)

Facebook-groep
De eerste editie van GearJunks vindt plaats op dinsdag 12 februari om 20:00 uur in POPEI, Eindhoven. Ook staan er al edities gepland voor 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni.

Bij elke editie zijn minstens twee gitaristen aanwezig met uiteenlopende versterkers, gitaren, elementen en pedalen. Naast gitaristen worden ook bouwers van pedalen, versterkers en andere (gitaar)gear uitgenodigd. 

Elke editie van GearJunks draait om een ander thema, dat in de bijbehorende Facebook-groep van tevoren wordt bepaald (Het thema van de eerste editie is 'in search of the holy grail of sound'). Andere voorbeelden van thema's zijn: 'gain stacking', modulatie, delays, compressie en shoot-outs.

Meedenken over de invulling van toekomstige avonden wordt gewardeerd en zelf gear meenemen om over te praten of te showen kan ook. 

Meer informatie over dit evenement op www.popei.nl