Gitarist Poll - Uitslag 2018: Jazz/Fusion Gitarist van het Jaar - Benelux

#gitpoll2018

Muzieknieuws 12-02-2019 11:03

Bijna 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd! Dagelijks maken we enkele Gitarist Poll Awards bekend, hier op Gitarist.nl. De volledige uitslag vind je straks in Gitarist 336, maart 2019. In dit artikel vind je de Top 10 van Jazz/Fusion gitaristen uit de Benelux. Volgens de stemmers van de Gitarist Poll 2018, ziet deze er als volgt uit:

De tiende plaats gaat naar de gitarist Ed Verhoeff.
Plekken negen tot twee worden ingevuld door: 

9. Jesse van Ruller

8. Reinier Baas

7. Stefan Siwabessy

6. Eef Albers

5. Peter Tiehuis

4. Philip Catherine

3. Age Kat

2. Anton Goudsmit

En dan, op de eerste plaats: Richard Hallebeek. De gitarist die al ruim dertig jaar (samen) speelt met muzikanten als Scott Henderson, Frank Gambale, Scott Kinsey, Dan Gilbert en Carl Verheyen, is volgens de stemresultaten de beste Jazz/Fusion gitarist in de Benelux.

Gitarist sprak de gelukkige winnaar: 
“Wat gaaf!”, aldus een aangenaam verraste Hallebeek, die niet alleen met zijn eigen muziek, maar ook met zijn interactieve lessen voor het Amerikaanse TrueFire lof oogst. “Voor 2019 staat mijn vierde instructie-dvd gepland. Dit keer over het spelen door changes. Daarnaast ga ik voor  Fractal Audio, waar ik een endorsement mee heb, een soundpakket uitbrengen dat ik heb gemaakt in samenwerking met Fremen, die heel veel toffe presets schrijft.”

Daarnaast staat er veel muziek op het programma: “Er komt een nieuwe cd van mijn rocktrio Bumerang, met de Italiaanse bassist Lorenzo Feliciati, en ik ga een live-cd mixen van mijn theaterconcert in Alphen. Die komt op mijn eigen label Richie Rich Music uit. Daarnaast is de nieuwe cd ‘Hels!’ van Jeroen van Helsdingen uit. Daarmee gaan we live spelen en de opvolger opnemen.”

Voor gitaristen die een toekomstige poll willen winnen heeft Hallebeek een simpele tip: “Doe je eigen ding! Niemand kan zo goed jouw eigen muziek maken als jijzelf. Het is niet de makkelijkste route, maar op de lange termijn wel de meest lonende.”

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 9de Gitarist Poll. Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input! In Gitarist 336 (maart 2019), die uitkomt op 21 februari, vind je het volledige overzicht. 

Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend?

Andere uitslagen van Gitarist Poll 2018:
-De beste akoestische gitaar

 

Foto: website Richard Hallebeek - http://www.richardhallebeek.com/photos/ 

 

 

zoeken
zoeken