YouTube-kanalen voor de gitarist - deel 1

Marty Music en Paul Davids

Muzieknieuws 20-03-2019 12:39

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Marty Music

Paul Davids

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Specifiek
Na de algemene YouTube-reeks die we vorige week op de site hebben gezet leggen we de focus deze week op specifieke YouTube-kanalen voor fervente gitaristen. De nadruk ligt bij deze kanalen op lesvideo’s, covers en allerlei informatie op jouw interesse-gebied. 

Doe je innerlijke gitaarnerd een plezier en neem even de tijd om onderstaande kanalen te checken.

Marty Music
Marty Music is qua gitaarlessen -en covers misschien wel de hofleverancier op YouTube. Deze Amerikaan heeft praktisch elk nummer met een beetje populariteit wel behandeld in een handige les. Daarnaast staat zijn kanaal ook vol met handige tips voor elke gitarist: Hoe overleef je in een blues jamsessie is een mooi voorbeeld. Check Marty Music’s gitaarles van Fight For Your Right To Party van de Beastie Boys maar eens.

 

Paul Davids
Omdat Paul Davids de aanleiding is voor deze reeks, verdient hij zeker een vermelding bij de specifieke gitaarkanalen. Bekijk zijn video over het probleem dat veel gitaristen ervaren met het intro van Sex On Fire van Kings Of Leon.

 

 

 

zoeken
zoeken