Nieuwe gitaarversterker- en effectensoftware BIAS FX2

Positive Grid komt met hun vernieuwde software

Muzieknieuws 28-03-2019 10:03

Positive Grid komt met het nieuwe BIAS FX 2, de opvolger van de veelgeprezen BIAS FX gitaarversterker- en effectensoftware. Volledig opnieuw ontworpen biedt BIAS FX 2 responsieve, gedetailleerde en authentieke gitaar- en basgeluiden aan.

Een hoogtepunt is het nieuw ontwikkelde, exclusieve Guitar Match van Positive Grid, waarmee je een gitaar als elke andere gitaar kan laten klinken. Hierdoor is het wisselen van gitaren tijdens optredens of in de studio niet langer meer nodig. De software imiteert de pickups, het bodytype en de dikte van de body. Bekijk hieronder een preview van Guitar Match:

Geluiden
De software voegt met een uitgebreide verzameling van gloednieuwe en herontwikkelde versterkers, effecten en modelers een ruim assortiment aan geluiden toe. Gloednieuwe Fuzz-, Time- en Harmonizer modelers bieden unieke gitaartonen en –effecten. Daarnaast zorgen een recorder en looper voor nieuwe opnamemogelijkheden. De voorraad effectpedalen van BIAS FX2 kan worden uitgebreid met duizenden gedeelde, custom pedalen van ToneCloud, Positive Grid’s sociale netwerk dat bestaat uit gitaristen, engineers en producers.

 
User interface
Ook de user interface van de software is volledig vernieuwd en maakt het gemakkelijker om het beste geluid uit je gitaar te halen. Het bevat nu een nieuwe presetmanager die het simpel maakt om uw favoriete pedalboard-setups te organiseren en snel terug te vinden. Je kan direct terugschakelen naar een ander pedalboard, waardoor je voor ieder nummer - of voor delen van nummers - de juiste sound krijgt. Gebruik het bijvoorbeeld om direct over te schakelen van een ritmegitaar naar een  sologeluid en weer terug.

Kijk voor alle features van de software op hun website:
https://www.positivegrid.com/bias-fx2-features/

zoeken
zoeken