Release van de Week: George Benson - Walking To New Orleans

Vandaag verschenen - 26 april 2019

Muzieknieuws 26-04-2019 09:04

Jazzgitarist George Benson komt vandaag uit met zijn nieuwe album ‘Walking To New Orleans’. Deze plaat is een eerbewijs aan de rock ‘n’ roll-iconen Chuck Berry en Fats Domino, die beiden in 2017 overleden. Dit is maar liefst zijn 45e album.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Zelf heeft George Benson altijd opgekeken naar de twee muzikanten. “Chuck Berry was een echte performer en een fantastische muzikant. Fats Domino maakte niks anders dan hit na hit na hit”, vertelt hij. De Chuck Berry-tracks op het album zijn Nadine (Is It You), You Can’t Catch Me, Havana Moon, Memphis Tennessee en How You’ve Changed. De nummers van Fats Domino Rockin’ Chair, Ain’t That a Shame, I Hear You Knocking, Blue Monday en de titeltrack Walking to New Orleans. Beluister hier de albumtrack die Benson al eerder uitbracht, Nadine (Is It You):

Chuck Berry was midden jaren vijftig al een beroemde artiest toen George Benson nog r&b speelde in en rondom zijn woonplaats Pittsburgh. Hoewel Benson zelf nooit een echte rocker is geweest, merkte hij wel snel dat de gitaar het populairste instrument ter wereld was geworden; hij had geen enkele moeite om hierop in te spelen.

Dit is niet de eerste keer dat George Benson een tribute-album uitbrengt: in 2013 verscheen  ‘Inspiration: A Tribute to Nat King Cole’. De twee albums verschillen echter veel van elkaar. Waar Benson de songs van Cole verfraaide met weelderige orkestrale arrangementen, nam hij  ‘Walking To New Orleans’ op met vier Nashville-muzikanten: drummer Greg Morrow, gitarist Rob McNelley, toetsenist Kevin McKendree en bassist Alison Prestwood. Producer was Kevin ‘The Caveman’ Shirley (Journey, John Hiatt, Iron Maiden).

Beluister hieronder het gehele album:

zoeken
zoeken