Release van de Week: Jimmie Vaughan - Baby, Please Come Home

Vandaag verschenen - 17 mei 2019

Muzieknieuws 17-05-2019 06:05

Bluesgitarist Jimmie Vaughan, broer van de legendarische Stevie Ray Vaughan, komt vandaag uit met zijn nieuwe album Baby, Please Come Home. Het is zijn eerste studioalbum sinds 2011.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het songmateriaal op het nieuwe album bestaat uit covers van artiesten als T-bone Walker, Clarence Brown, Jimmy Reed, Lefty Frizzell, Lloyd Price, Jimmy Donley, Richard Berry, Chuck Willis, Bill Doggett en Fats Domino. Het eerste voorproefje dat we kregen was Be My Lovey Dovey, waarvan het origineel van Etta James is. Deze werd op 30 maart uitgebracht. Op 23 april is daar nog de single Just A Game bijgekomen, oorspronkelijk van Jimmy Donley. Beluister hem hieronder:

Het merendeel van het album is opgenomen in de Fire Station Studio in Sant Marcos, Texas. Op Baby, Please Come Home laat de gitarist zich omringen door muzikanten van hoog niveau. Dit zijn vooral oude bekenden uit de scene als Greg Piccolo, Kaz Kazanoff, George Rains, Doug James, Al Gomez en Ronnie James. Stuk voor stuk muzikanten die elkaar al jarenlang kennen, vaak samen speelden en elkaar blindelings aanvoelen.

Carrière
Vaughan begon met spelen in bands op de middelbare school. Met zijn eerste groep trad hij zes nachten in de week op in de Hob Knob Lounge in Dallas. Daardoor kreeg Jimmie veel podiumervaring. Al snel werd hij door velen overtuigd dat hij de muziek moest spelen waar hij het beste in was: de blues. Dat bracht hem in de vroege jaren zeventig naar Austin, waar hij muzikanten leerde kennen met dezelfde passie. 

Zijn eerste grote successen waren met The Fabulous Thunderbirds. Met deze Amerikaanse bluesband had de gitarist wereldwijd succes. Vaughan verliet de band in 1990 om zijn eigen weg in te slaan. Nadat hij de band verliet, bleef de bezetting wisselen. Vandaag de dag bestaat The Fabulous Thunderbirds uit Kim Wilson, Johnny Moeller, Kevin Anker, Steve Gomes en Wes Watkins. Jimmie treedt nog steeds op en deelt daarbij het podium met muzikanten als Buddy Guy en Eric Clapton.

Beluister hieronder het gehele album:

 



 

 

zoeken
zoeken