aanmelden
Release van de Week: Santana - Africa Speaks
Vandaag verschenen - 7 juni 2019
Muzieknieuws 07-06-2019 10:17
Santana komt vandaag uit met zijn nieuwe album Africa Speaks. Het is het tweede werk van Santana dat dit jaar verschijnt, na de EP In Search Of Mona Lisa uit januari. Die was geïnspireerd op een reis richting Parijs.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het album is geïnspireerd op Afrikaanse melodieën, geluiden en ritmes, in een combinatie van rock, latin en jazz. Al verschillende tracks zijn uitgebracht voor de release van het album. Beluister hieronder het nummer Candombe Cumbele, dat Santana op 30 mei publiceerde:

Het album nam hij samen met zijn band op in de Shangri La Studios in Malibu onder leiding van producer Rick Rubin. Hierbij zijn bijna alle tracks in één take opgenomen, gedurende een periode van tien dagen. De Spaanse zangeres Buika heeft als leadsinger een grote rol gehad in de productie van Africa Speaks. Verder bestond de line-up uit Laura Mvula (zang) en zijn vrouw, Cindy Blackman Santana, op drums.

Santana koos Rubin als producer omdat hij met grootheden als Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers en Metallica heeft gewerkt. ‘Ik zei tegen hem dat ik niks liever wilde maken dan Afrikaanse muziek. Even later hadden we 49 nummers opgenomen in tien dagen’, vertelt de muzikant. In de albums onder leiding van Clive Davis had Carlos allerlei gastartiesten. Bij dit album liet hij specifiek weten dat hij het maar bij twee vrouwen wilde houden, Laura en Buika.

Check hieronder de ‘making of’ video van het album:

Santana gaat deze zomer touren met de Doobie Brothers, ter viering van het twintig jarige jubileum van het album Supernatural.

Beluister hieronder het gehele album: