Live verslag Sena Performers Gitaardag

Eerste van drie onderdelen Sena Performers Guitar Week in Bergen op Zoom

Muzieknieuws 23-06-2019 16:12

Pablo van de Poel, Eric Vaarzon Morel, Vedran Mirčetić, René van Barneveld zijn vandaag 23 juni 2019 in het het Markiezenhof in Bergen op Zoom voor workshops en en concerten. De Gitaardag is het eerste van drie evenementen in de Sena Performers Guitar Week, die overigens twee dagen beslaat, vandaag en morgen.  We doen live verslag vanuit de Gitaardag met een aantal videofragmenten!

Aansluitend op de Gitaardag is er vanavond de Guitar Night in Gebouw-T.
En maandagavond 24 juni, ook in Gebouw-T, is er de uitreiking van de Sena Performers European Guitar Award (SEGA) aan John Petrucci. Gitarist is partner van de Sena Performers Guitar Week. 



Top dat weer heel veel gitaristen naar de Gitaardag in de Markiezenhof, Bergen op Zoom zijn gekomen, ondanks het absurd mooie weer. We hebben tot nu toe workshops gezien van Pablo van de Poel, Joe Tal, Jan Akkerman, Jack Pisters en René van Barneveld. 

Pablo van de Poel van DeWolff opent de dag met een workshop waarin hij het zonder effecten spelen centraal stelt. 

Vedran Mircetic van De Staat liet horen hoe hij in de songs van De Staat zijn gitaarsounds concipieert. 

Het pedalboard van Vedran Mircetic

Joe Tal speelde aan het begin van zijn workshop deze track. 

 

 

Jack Pisters ging in zijn workshop in op hoe je met kwarten, kwinten, zessen en zevens je spel kan verrijken. Met bassiste Jaimie van Hek. 

René van Barneveld behandelt in een half uur allerlei aspecten van slide gitaar spelen. 

Een mini-fragment: 

 

Sebas Honing doet twee workshops, een over Van Halen, en een met als thema hoe je gitaarpartijen verdeelt tussen twee gitaristen. 

Jan Akkerman, eigenzinnig als altijd, koos ervoor gewoon lekker te spelen, 'want ik ben te oud om uit te leggen wat ik speel'.