aanmelden
Mondriaan Jazz met Shirley Tetteh
12 oktober, Paard, Den Haag
Muzieknieuws 22-08-2019 09:08
Mondriaan Jazz is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangwekkendste jazzfestivals van Nederland, met een heel progressieve programmering. Het Seed Ensemble is een van de twintig acts die optreden tijdens dit festival op zaterdag 12 oktober in het Paard, Den Haag. Met Shirley Tetteh als gitariste, een van de opvallendste musici uit de nieuwe hippe Londense jazzscene.

Ze is een exponent van de bruisende Londense jazzscene, die de laatste jaren op alle manier van zich laat horen. Shirley Tetteh is zo’n gitariste die inventief begeleid en in de solo’s op haar Cort Yorktown hollowbody altijd alle rust neemt om een perfecte opbouw neer te zetten.

Ze doet dat in tal van formaties. Op North Sea Jazz zagen we haar excelleren bij Maisha. Zie onze videobeelden. 

Ze heeft de eerste singles van haar nieuwe eigen project Nardeydey uitgebracht.

 

En de kersverse debuutplaat met Nérija, ‘Blume’, spreekt ook tot de verbeelding.Met die formatie treedt ze 30 augustus op tijdens festival Into The Great Wide Open op Vlieland.

Op zaterdag 12 oktober is ze te zien op Mondriaan Jazz, tegenwoordig kortweg MJAZZ, in het Paard in Den Haag. Met het 13-koppige Seed Ensemble. Die band combineert in hun originele composities muziekstijlen die eigen zijn aan Londen, West-Afrika en het Caribisch gebied.

Verder op Mondriaan Jazz, zaterdag 12 oktober: Chris Dave and the Drumhedz (het is nog niet bekend met welke gitarist, maar hopelijk is dat weer de ongenaakbare Isaiah Sharkey), de hiphopjazz van Blackwave met Dries Henderickx en nog vele anderen. www.mondriaanjazz.nl

Tickets voor Mondriaan Jazz, klik hier