aanmelden
John Patitucci ontvangt Lifetime Achievement Award
Virtuoze bassist neemt prijs in ontvangst.
Muzieknieuws 03-10-2019 20:05
John Patitucci geldt als één van de meest toonaangevende bassisten op het gebied van jazz en fusion. Zowel op de basgitaar als contrabas heeft hij jarenlang artiesten begeleidt en een solide carrière opgebouwd. Tijd om hem in het zonnetje te zetten.

Over Patictucci's loopbaan kun je al een documentaire maken. De bassist en arrangeur begon zijn studie eind jaren '70 en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de moderne fusion/jazz scene. Zowel op basgitaar als contrabas staat hij zijn mannetje en heeft met de meest toonaangevende artiesten gespeeld: Chick Corea, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Al di Meola, Lee Ritenour, Mike Stern en werd vijfmaal uitgeroepen tot beste jazzbassist tussen 1992 en 1996. Tip: mocht je willen genieten van zijn virtuositeit, check dan solo van hem met de Chick Corea Electric Band waar hij de hele hals over gaat:

De prijs is uitgereikt door Bass Player Magazine en werd op de London Bass Show uit handen gegeven door de hoofdredacteur zelf, Joe McIver. De prijs ging eerder al naar Bootsy Collins en Carole Kaye.
'John heeft de afgelopen 30 jaar een geweldige carrière opgebouwd in de jazz en de meest uiteenlopende artiesten begeleidt. Dat en ook nog eens drie Grammy's maakt Patitucci meer dan waardig voor deze prijs.'

John's website