aanmelden
MonoNeon brengt nieuwe plaat uit.
Kleurrijke bassist komt met 19e album.
Muzieknieuws 10-10-2019 21:59
Er is maar 1 bassist die raarder gekleed gaat dan Bootsy Collins en zijn naam is MonoNeon. Deze bassist staat bekend om zijn felgroene kleding en ditto bas die (laten we eerlijk zijn) maffe filmpjes uploadt maar daarmee wel de wereld van de bas wist te veroveren.

MonoNeon is een aparte verschijning, zowel qua uitstraling als muziek. Als je hem opzoekt kom je al gauw filmpjes tegen van hem waarin hij Donald Trump nadoet met de bas. Ja, het is er zo eentje. Of schuilt er meer achter deze man?

Berklee, linkshandig en Prince
Zijn echte naam is Dwayne Thomas Jr en komt uit een muzikaal gezin. Hij studeerde korte tijd aan Berklee en ging daarna verder spelen met o.a Alex Bailey (huidige drummer van Marcus Miller). Hoewel hij rechtshandig is speelt hij linkshandig en weet hij zelfs Indiase invloeden in zijn spel te verwerken. Daarnaast speelde hij nog met R&B zanger Ne-Yo maar zijn meest opvallende samenwerking was toch die met Prince. In 2015 was hij samen met zangeres Judith Hill aan het werk in Paisley Park, Prince's thuisbasis. Hoewel er maar 1 single is uitgebracht vlak voor zijn dood (Ruff Enuff) was het duidelijk dat hij veel zag in MonoNeon.

Plaat nummer 19?!?
Je leest het goed, dit is alweer de 19e plaat van MonoNeon. Op zijn bandcamp staan al zijn albums die hij sinds 2010 heeft uitgebracht. Maar hij is niet alleen als solo-artiest bezig. Samen met Robert Searight en Nate Werth (drummer en percussionist bij Snarky Puppy) vormen zijn het muzikale collectief Ghost-Note, een groep die menig artiest uit de moderne funk/fusion/jazz begeleidt maar ook eigen werk maakt.

Bandcamp MonoNeon