aanmelden
Kim Gordon brengt album uit.
Voormalig Sonic Youth bassiste brengt eerste album uit.
Muzieknieuws 14-10-2019 16:12
Sonic Youth was een pionierende punkband uit New York gedurende de jaren tachtig en negentig. Ze waren niet vies van experimenteren en groeide uit van ondergrondse cultband tot heuse festival headliner. Nu komt de bassiste met een eigen album.

De band Sonic Youth bestaat al sinds 2011 niet meer maar de band heeft zeker zijn stempel weten te drukken op de rockmuziek. De huidige indierock zou er zeker anders hebben uitgezien als de band niet zou hebben bestaan. Drijvende kracht waren Thurston Moore en partner Kim Gordon. Toen de twee uit elkaar gingen hield Sonic Youth ook op met bestaan. Ondertussen was Kim een cultfiguur geworden en werd ze door velen als een stijlicoon gezien. Ze heeft zich sindsdien bezig gehouden met mode en kunst maar we zijn blij dat ze weer bezig is met muziek.

Airbnb
Je denkt vast wat heeft Airbnb hier nou mee te maken? Ze ontmoette de producer van haar plaat Justin Raisen bij zo'n Airbnb en ook een van de tracks heet Air BnB. Ja je moet er maar op komen. Als je de video kijkt zie je alleen tekst met de omschrijving van de gemiddelde Airbnb kamer. Lekker tegendraads en punk zoals we gewend zijn van Kim Gordon, het album is een mengelmoesje van punk, hip-hop en experimentele muziek en zal waarschijnlijk niet voor iedereen zijn, maar Sonic Youth-fans kunnen dit wel waarderen.