Ad Vandenberg - Metalgitarist van het jaar Benelux - Gitarist Poll Awards 2020

Uitslag van de Gitarist Poll - Meer dan 4000 lezers van Gitarist hebben gestemd

Muzieknieuws 16-02-2020 12:41

Meer dan 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd in de verkiezingen voor de Gitarist Poll Awards 2020! Tussen 14 en 20 februari maken we de uitslagen bekend van deze 10de editie van de Gitarist Poll, hier op Gitarist.nl, elke dag in een paar categorieën. In Gitarist 348, maart 2020, die uitkomt op 20 februari, vind je de volledige uitslag. In onderstaand artikel vind je de Top 10 in de categorie van Metalgitarist Benelux, met op nummer 1 Ad Vandenberg!

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. Het stemformulier werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er iets meer dan 4000 daadwerkelijk ingevuld. 

Metalgitarist Benelux

  1. (1) Ad Vandenberg
  2. (-) Mark Bogert
  3. (7) Sonia Nusselder
  4. (2) Ruud Jolie
  5. (4) Merel Bechtold
  6. (3) Arjen Lucassen
  7. (-) Emelie Herwegh
  8. (-) Simone van Straten
  9. (-) Kevin Storm
  10. (6) Timo Somers

Ad Vandenberg werd door de lezers van Gitarist ook in 2015, 2017 en 2019 tot metalgitarist van het jaar gekozen. Dus de verkiezing in 2020 is de vierde keer. In de volgende pollverkiezing zal hij ongetwijfeld weer hoge ogen gooien want hij gaat weer touren met zijn oude band Vandenberg, in nieuwe formatie. En er komt een nieuw album aan! 

Adrian Vandenberg maakte 13 jaar lang deel uit van Whitesnake. Ook op acts als Manic Eden en Vandenberg’s Moonkings drukte hij zijn stempel en met minstens zo veel trots kijkt hij terug op zijn jaren met de band Vandenberg.

Momenteel legt Adrian Vandenberg samen met producer Bob Marlette (Alice Cooper, Black Sabbath) de laatste hand aan een later dit jaar te verschijnen album. De eerste track, ingezongen door Ronnie Romero, is onlangs verschenen: Burning Heart 2020.

“Adje” en Romero hebben, samen met Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) op bas en Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) op drums, naast ‘Burning Heart’ negen nieuwe songs opgenomen. Live worden ze ondersteund door drummer Koen Herfst (6x Best Heavy Drummer) en bassist Randy van der Elsen (o.a. Tank).

Verder vertelt Adrian over het nieuwe Vandenberg: “Rockfans weten direct wat de essentie zal zijn. Ik had altijd al het gevoel dat ik nog niet klaar was met Vandenberg en het speelde al langer in mijn achterhoofd. Ik wist dat ik het alleen zou moeten doen als de omstandigheden kloppen en ik de juiste mensen bij elkaar zou hebben. Er is geen tijd te verliezen: Vandenberg is here to stay.”

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 10de Gitarist Poll. Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input! 

In Gitarist 348 (maart 2020), die uitkomt op 20 februari 2020, vind je het volledige overzicht. Deze editie bestellen of een abonnement nemen? Ga naar Muziekmagazines.nl 

Bekijk ook de andere uitslagen:

http://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/23530/dweezil-zappa-jazzfusiongitarist-van-het-jaar-wereld-gitarist-poll-awards-2020

https://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/2-23527/richard-hallebeek-jazzfusiongitarist-benelux-gitarist-poll-awards-2020

http://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/3-23528/fender-acoustasonic-telecaster-akoestische-gitaar-van-het-jaar-gitarist-poll-awards-2020

http://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/2-23529/ed-sheeran-akoestische-gitarist-van-het-jaar-wereld-gitarist-poll-awards-2020 

 

zoeken
zoeken