aanmelden
Release van de week: Burning Witches - Dance With The Devil
Vandaag verschenen - 6 maart 2020
Muzieknieuws 06-03-2020 07:02
Burning Witches is een Zwitserse heavymetalband. Het vurige leadgitaarwerk is echter afkomstig van de Nederlandse gitariste Sonia Nusselder en met nieuwe zangeres Laura Guldemond heeft de band tegenwoordig zelfs twee Nederlandse bandleden. In de komende editie van Gitarist vind je een interview met Sonia!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

'Dance With The Devil' (Nuclear Blast) is Guldemonds debuut voor Burning Witches en Nusselders tweede album met de band, na 'Hexenhammer' uit 2018.

Sonia Nusselder werd door lezers van Gitarist gekozen in de top 10 van beste metalgitaristen van het jaar. Ze staat op plaats 3.

Het album is in alle opzichten een sprong vooruit voor het vijftal: meer variatie in de tempo's, meer vurig leadgitaarwerk van Nusselder en krachtigere vocalen.

“De opnamen van ‘Hexenhammer’ waren een nieuwe stap voor me”, aldus Nusselder. “Ik had nog geen ervaring als gitarist met het opnemen van een album. Ik had altijd met nummers meegespeeld, maar nog nooit als gitarist bij een band. Dat was een uitdaging. Ook omdat er zoveel tijdsdruk is. Je hebt een deadline en dan moet het af zijn.

Ik heb alle solo’s van ‘Hexenhammer’ in één dag in de studio opgenomen. Bij de nieuwe nummers heb ik veel meer soloinbreng gehad. Eigenlijk op ieder nummer, behalve de Manowar-cover Battle Hymn, waar originele gitarist Ross ‘The Boss’ Friedman op soleert. Romana (Kalkuhl, Nusselders medegitariste in Burning Witches) heeft echt hele heavy riffs voor dit album gemaakt. Veel invloeden uit de thrash ook, niet alleen traditionele heavy metal.

Ik ben thuis meteen heel veel leads gaan schrijven. Het grootste deel van de leads heb ik thuis opgenomen met mijn Kemper. Er zitten ook heel veel lagen op. De solo in Sea Of Lies heeft zeven gitaarsololagen. Omdat ik nu meer ervaring en meer tijd had, heb ik meer de kans gehad om mijn eigen smaak toe te voegen bij het soleren.”

In Gitarist 349 (april 2020) vertelt Nusselder meer over haar werk met Burning Witches en haar apparatuur. Burning Witches tourt in maart en april door Europa als voorprogramma van Ross The Boss. Tijdens deze tour speelt Burning Witches op Tattoo Easter Fest in Nijverdal (12 april), in de Little Devil in Tilburg (13 april) en in de Baroeg in Rotterdam (15 april). Later dit jaar staat de band op Alcatraz Metal Festival in Kortrijk (7 augustus) en op Into The Grave in Leeuwarden (9 augustus).

Luister hier naar 'Dance With The Devil':