aanmelden
Niks te doen? Oefen deze licks! - deel 2 - in tijden van corona
Complete aflevering van Gitarist-workshop Niks dan licks - met tabs en audio! Licks in de stijl van o.a, Malcolm Young, Steve Morse, Oz Noy en James Bay
Muzieknieuws 23-03-2020 10:06
Nu velen van ons door de coronacrisis noodgedwongen thuiszitten, hebben we onverwacht een hoop extra tijd om te vullen. Je kunt natuurlijk de keuken gaan schilderen of de garage opruimen, maar waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist vanaf nu complete workshops online, tabs én audio. We beginnen met de serie Niks dan licks, een reeks licks in diverse stijlen en in diverse moeilijkheidsgraden. Elke maandag, woensdag en vrijdag zullen we een aflevering online zetten. De eerste aflevering plaatsten we vrijdag 20 maart. Veel plezier en oefen ze!

De pdf met de noten en tabs vind je hiernaast onder het kopje Download. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

Voorbeeld 1 James Bay
James heeft deze les heel goed geleerd: decimen die via de vijfde en tweede snaar de hals op en af gaan en zo een akkoordenschema van C naar G creëren.

Voorbeeld 2 Malcolm Young
Dit voorbeeld in de stijl van de legendarische meester van rockriffs is gebaseerd op een eenvoudig bluesy idee.

Voorbeeld 3 Blackie Lawles
Blackie is een erg getalenteerd songwriter en dit voorbeeld is onze ode aan het ‘Headless Children’-album.

Voorbeeld 4 Oz Noy
Oz weet in zijn funky jazz soms de rollen van bas en gitaar te combineren, en in combinatie met bluesy ideeën levert dat een unieke klank op.

Voorbeeld 5 Steve Morse
Wij vinden Steve Morse vooral een countrygitarist met een vette rocksound.

Voorbeeld 6 Frank Gambale
Dit voorbeeld is niet makkelijk; de complimenten van Gitarist als je deze in de vingers krijgt!