aanmelden
Niks te doen? Oefen deze licks! - deel 3 - in tijden van corona
Complete aflevering van Gitarist-workshop Niks dan licks - met tabs en audio! Licks in de stijl van o.a. Jimmy Page, Paul Jackson Jr, Joe Pass en Paul Gilbert
Muzieknieuws 25-03-2020 13:02
Nu velen van ons door de coronacrisis noodgedwongen thuiszitten, hebben we onverwacht een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist vanaf nu complete workshops online, tabs én audio. We beginnen met de serie Niks dan licks, een reeks licks in diverse stijlen en in diverse moeilijkheidsgraden. Elke maandag, woensdag en vrijdag zullen we een aflevering online zetten. De eerste aflevering plaatsten we vrijdag 20 maart. Veel plezier en oefen ze!

De pdf met de noten en tabs vind je hiernaast onder het kopje Download. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

Voorbeeld 1 Fall Out Boy
Sla stevig aan, vooral de tonen op de zesde snaar en zorg dat de E en D noten (zevende en vijfde vakje, vijfde snaar) er goed uitkomen.

Voorbeeld 2 Jimmy Page
We onderschatten wel eens hoe goed Jimmy heavy blues kan spelen.

Voorbeeld 3 Paul Jackson Jr
Dit voorbeeld bestaat uit een eenvoudige funkpartij in A mineur.

Voorbeeld 4 Joe Pass
Vind de swing in de percussie en zet dan de zestiendenlicks op hun plek.

Voorbeeld 5 Shawn Lane
Hij is helaas niet meer onder ons, maar zijn invloed wordt nog gevoeld, zeker bij de supersnelle fusiongitaristen van nu.

Voorbeeld 6 Paul Gilbert
Deze lick is een combinatie van plectrumtechniek en legato.