aanmelden
Release van de week: Firewind - Firewind
Vandaag verschenen - 15 mei 2020
Muzieknieuws 15-05-2020 11:41
Na het meesterlijke 'Immortals' (2017) zag Griekse meestergitarist Gus G zowel zanger Henning Basse als toetsenist Bob Katsionis de band verlaten. Tijd voor een nieuw begin dus, met 'Firewind' als eerste wapenfeit. Omdat Katsionis niet vervangen werd, klinkt het album aanmerkelijk gitaargerichter dan de laatste paar platen.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

In het interview dat we onlangs met Gus G (voormalig gitarist van onder meer Ozzy Osbourne) hadden wil hij niet alle eer opeisen voor de modernere sound op het album. Hij benadrukt de frisse (vurige?) wind die de mix van technicus Tobias Lindell met zijn hardrock-achtergrond door de sound van Firewind heeft laten waaien. Lindells plug-ins klonken volgens Gus G even goed als de partijen die gere-ampt werden en dus werd er uiteindelijk voor de plug-ins gekozen.

Ook bijzonder aan 'Firewind' is het debuut van de door Gus G zelf ontwikkelde Blackfire Pickups. Zijn elementen zitten vooralsnog alleen in de Jackson gitaren waar hij zelf op speelt (een San Dimas en een Star, allebei signaturegitaren), maar zullen in de nabije toekomst ook op de markt komen. (Kevin Pasman)

Meer informatie is te vinden op blackfirepickups.com

Lees voor meer informatie ons interview met Gus in Gitarist 350, mei 2020!

Luister hier het hele album: