Lemmy Kilmister Biopic

Film over het leven van Motorhead bassist in de maak.

Muzieknieuws 17-06-2020 10:07

Bassisten op het witte doek kunnen nog eens een gat in de markt zijn! Nadat eerder Phil Lynott werd aangekondigd is het nu aan Lemmy Kilmister.

Mötorhead legende Lemmy Kilmister is al enige tijd niet meer onder ons maar de aandacht voor hem is er zeker niet minder op geworden. In 2010 verscheen al de documentaire 'Lemmy' van Greg Olliver die ook de biopic op zijn rekening zal nemen.

De film volgt zijn jonge jaren in Stoke on Trent met natuurlijk zijn jaren als roadie voor Jimi Hendrix, bandlid van de psychedelische rockband Hawkwind en de uiteindelijke oprichting van Mötorhead, een band die veel invloed zou hebben op bands als Metallica, Megadeath, Anthrax en ook Foo Fighters waarvan Dave Grohl een prachtige speech gaf op Lemmy's begravenis.

Het is de bedoeling dat de film voor het eerst te zien zal zijn op het Cannes film festival met Andre Relis en Damon Lane als producenten. Medeni Griffiths zal het script schrijven samen met Greg Olliver. Mötorhead manager Todd Singerman en Stefan Chirazi zijn de uitvoerend producenten en afhankelijk van het coronavirus begint de productie in begin 2021.

"Alles wat je over Lemmy hebt gehoord of gelezen is waarschijnlijk wel waar, elke cliché heeft hij uitgevonden. Jack Daniels bij het ontbijt en speed als diner, maar bovenal een man die altijd hard werkte en nooit van zijn pad afweek. We zijn al sinds 2013 om een waarheidsgetrouw verhaal te maken waar bandleden, vrienden en familie tevreden over kunnen zijn.

We zijn erg benieuwd naar de casting van de film en hopen stieken op een rauwe onvervalsde Rated-R film en geen veilige PG-13 kinderfilm.

Website Motorhead

zoeken
zoeken