aanmelden
Bassist, docent en Gitarist-auteur Henk de Ligt overleden
Hij schreef meer dan honderd basworkshops voor Gitarist
Muzieknieuws 02-07-2020 11:10
Bassist Henk de Ligt was docent aan het Artez Conservatorium in Zwolle. Als auteur van Gitarist heeft hij basgear getest en schreef hij meer dan honderd basworkshops voor de rubriek Basnoten.

Vanaf 1993 was Henk de Ligt verbonden aan het Artez Conservatorium in Zwolle, waar hij naast hoofdvakdocent basgitaar en contrabas ook ensemble- en compositielessen gaf. Zijn muzikale interesse en kennis was zeer breed, wat naar voren kwam in de bandlessen, die uiteenlopende stijlen als soul en Cubaanse muziek omvatten. Als bassist speelde hij met onder anderen Joe Pass, Jeff Hamilton, Rob van Kreeveld, Bart van Lier, Jarmo Hoogendijk en Denise Jannah en was hij actief in zijn eigen jazzgroepen Special Delivery en, de laatste jaren, HENK.

Zijn brede kennis kwam ook naar voren in de meer dan honderd basworkshops die hij schreef voor de Gitarist-rubriek Basnoten, waar hij naast bastechnieken ook stijlen van bassisten uit de metal, soul, rock en pop behandelde.
Op 1 juli overleed Henk de Ligt aan de gevolgen van kanker, waaraan hij de laatste anderhalf jaar leed. In die periode heeft hij tot enkele weken geleden nog veel gespeeld, muziek geschreven en lesgegeven.

www.henkdeligt.com