aanmelden
Release van de Week: DMA's - The Glow
Vandaag verschenen - 10 juli 2020
Muzieknieuws 10-07-2020 10:59
DMA's zijn in Nederland - ondanks optredens in onder meer Rotown, Paradiso, de Melkweg en op Lowlands, waar uw redacteur toch wel van onder de indruk was - nog geen 'household name'. Hoe je DMA's kan beschrijven? Als een goede, dansbare mix van Stone Roses en Oasis, aangevuld met mooie ballads.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

door Chris Dekker

Als je naar DMA's luistert, weet je meteen waar het vandaan komt. Manchester, oftewel Madchester. Toch? Nee, je zit helemaal verkeerd. De band komt uit Sydney, Australië, maar steekt niet onder stoelen of banken dat het geïnspireerd is door bands uit bovengenoemde stad.

The Glow is geen vernieuwende plaat, maar het geeft ons meer van wat de band al eerder bood: dansbare tracks, met de muziek van the Stone Roses, de zang van Oasis, en genoeg gitaar voor rockliefhebbers als basis. Het is echter geen rip-off. De Australiërs brengen de sound naar 2020, de dansbare nummers knallen even meer dan die van the Stone Roses.


Video: DMA's maakten indruk op Lowlands 2018.

Maar er is meer. The Glow is een veelzijdig album. De ballads laten meer het eigen gezicht van de band zien met prachtige melodieën en gitaarwerk, de dance-achtige nummers combineren synths met echte drums, beats en een heerlijk springerige bas, terwijl de dansbare rocknummers goed gevuld zijn met typische Britpop jingle-jangle-gitaren.

DMA's is een trio, bestaande uit zanger Thomas O'Dell, gitarist/zanger Matthew Mason en (akoestische) gitarist Johnny Took. Live worden ze bijgestaan door gitarist Joel Flyger, drummer Liam Hoskins en Thomas Crandles op bas. Met een nieuwe release weten we nog niet altijd alle info en credits, maar de baspartijen zijn live altijd uitmunted, met een typische, zoete, jaren zestig short scale sound. De baspartijen op het nieuwe album zijn heerlijk, melodieus en springerig en we zijn dan ook benieuwd wie ze voor zijn of haar rekening nam.

Je hoort het hele album hier: