aanmelden
IM Pete Way
UFO-bassist overleden
Muzieknieuws 15-08-2020 13:11
Pete Way is overleden. De met een Gibson Thunderbird zwaaiende bassist overleed op 69-jarige leeftijd door verwondingen die hij eerder opliep tijdens een ongeluk. Pete was bekend als studiomuzikant, als bassist van UFO, Fastway en Ozzy Osbourne.

Na een periode als studiomuzikant, richtte Pete Way de band UFO op met zijn schoolvrienden Phil Mogg, Andy Parker en Mick Bolton. Na twee albums kwam Michael Schenker (Scorpions) bij de band. De band bracht vele succesvolle albums en singles uit, maar begin jaren tachtig was Way niet tevreden met de meer commerciële weg - no pun intended - die de band insloeg. Hij richtte daarna met Motörhead-gitarist 'Fast' Eddie Clarke de band Fastway op, maar hij stapte al snel over om bas te spelen bij Ozzy Osbourne. 

In 1992 voegde Way zich bij het opnieuw gestartte UFO, maar hij kon niet meedoen met de tours van 2009. Naast medische problemen, had hij ook visum-problemen. De VS liet Way niet binnen vanwege eerdere veroordelingen voor drugbezit en -gebruik. 

Tijdens de UFO-tijd gebruikte Way vooral Fender Precisions, maar hij schakelde daarna over op de Gibson Thunderbird, wat vele iconische foto's - en baspartijen - opleverde.

In 2017 bracht hij zijn autobiografie A Fast Ride Out of Here: Confessions of Rock's Most Dangerous Man uit en tot het eind van zijn leven bleef hij spelen met onder meer UFO-leden, Clarke en Schenker.

Way overleed op 14 augustus aan de gevolgen van een ongeluk dat twee maanden eerder plaatsvond.