aanmelden
Release van de week: Michael Landau - Liquid Quartet Live
Vandaag verschenen - 21 augustus 2020
Muzieknieuws 21-08-2020 08:05
De sound op ‘Liquid Quartet Live’ zal niet heel verrassend zijn voor wie Michael Landau kent, maar de Amerikaan heeft zijn relaxte, nachtelijke grooves die ergens op het grensgebied tussen blues, jazz en rock bivakkeren tot een kunst verheven. Aangezien we hier met een livealbum te maken hebben zijn de stevige nummers harder, met extremere gitaarsounds en de kalme, subtiele nummers nog subtieler.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist. 

In Gitarist 354, september 2020, lees je over de pedalenverslaving van Micael Landau, zijn Fender met een Les Paul-achtige sound en zijn nieuwe Custom Shop Telecaster Deluxe met twee Wide Range humbuckers. 

Hier op Gitarist.nl kun je genieten van zijn nieuwe op Mascot uitgebrachte album Liquid Quartet Live, opgenomen in de Baked Potato Jazz Club in Los Angeles, november 2019. Line-up: drummer Abe Laboriel Jr (Paul McCartney), bassist Jimmy Johnson (Alan Holdsworth) en gitaar en zang David Frazee (Burning Water).

Het album is uitgekomen bij Mascot Records. Klik hier