aanmelden
Release van de week: Oasis – What’s The Story (Morning Glory) 25th Anniversary
Vandaag verschenen - 2 oktober 2020
Muzieknieuws 02-10-2020 13:41
Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat What’s The Story (Morning Glory) van Oasis uitkwam, slechts 14 maanden na hun klassieke debuut Definitely Maybe. Om dit jubileum te vieren brengt Big Brother/Membran een gelimiteerde 25th Anniversary editie van het album uit.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist. 

Met tracks als Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Roll With It en Some Might Say betekende What’s The Story de definitieve internationale doorbraak van Oasis. Met in totaal 22 miljoen verkochte albums werd Oasis de populairste Britse gitaarband sinds de glorietijd van The Beatles en The Rollings Stones. Naast de al genoemde krakers bevat What’s The Story ook nummers als She’s Electric en Champagne Supernova, tijdloze meezingers die nog altijd populair zijn.

 

Het limited edition album bestaat uit twee zilverkleurige lp’s van zwaar vinyl met daarop de geremasterde muziek plus enkele bonustracks. De albums die via de officiële Oasis online-store verkocht worden bevatten ook een replica Noel Gallaghers handgeschreven tekst van Wonderwall.

Tegelijk met de jubileumeditie van het album verschijnen er op het YouTube-kanaal van Oasis geremasterde video's van de grote hits van What’s The Story (Morning Glory) plus een nieuw interview met Noel Galagher over de totstandkoming van het album in de legendarische Rockfield studio's in Wales, toepasselijk Return To Rockfield getiteld.

 

What’s The Story (Morning Glory) 25th Anniversary staat (nog) niet op Spotify, daarom hieronder de Deluxe Remasterd Edition uit 2014.

 

Dit album is uitgekomen bij Membran. Klik hier.