aanmelden
Release van de Week: Nouveau Vélo - Bogland
'Jangly' indiepop
Muzieknieuws 16-10-2020 10:41
Vanaf het moment dat Nouveau Vélo voor het eerst van zich liet horen in 2012, is het een lieveling van indiekids en liefhebbers van ‘jangly’ gitaarpop. Vandaag komt hun derde album uit - vernoemd veen- of moerassig gebied, óf een gedicht van de Ierse dichter Seamus Heaney - waarop ze stilistisch gezien geen nieuwe fiets bereiden.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video's en een Spotify-playlist.

In aankomende editie van Musicmaker wordt de plaat besproken door onze waarde collega Jacob Hendrix. Hij schrijft: 

'De Brabantse band nestelt zich tussen luchtige postpunk en melancholische neo-surf, dus vergelijkingen met Real Estate en vooral DIIV (die galm op de snare!) dringen zich aan je op bij het beluisteren van dit drietal. Niet gek dus dat ze sinds hun vorige album Reflections uit 2017 uitkomen op Excelsior Recordings. Bogland is het derde album van het Brabantse drietal, voortreffelijk opgenomen door Roel Blommers in zijn studio in POPEI te Eindhoven. Horen we drastische stijlbreuken of avontuurlijke nieuwe wegen in vergelijking met hun vorige albums? Nee. Maar wat geeft dat als de muziek gewoon lekker is! Horen we een heel duidelijke onderscheidende factor ten opzichte van hun voorbeelden? Eerlijk gezegd ook niet. Maar door de heerlijke vibe van het album mag ook dat de pret niet drukken.' 

https://www.nouveauvelo.nl