aanmelden
Release van de week: Cory Wong - The Striped Album
Vandaag verschenen - 23 oktober 2020
Muzieknieuws 23-10-2020 12:22
We weten dat Cory Wong een actief baasje is, maar dat het vandaag verschenen 'The Striped Album' het achtste album is dat hij in 2020 uitbrengt, mag toch wel een opmerkelijke prestatie genoemd worden. Eerder dit jaar bracht de moderne funkmeester o.a. het tweedelig akoestisch album ‘Trail Songs: Dawn & Dusk’ uit en ‘Live In Amsterdam’ met het Metropole Orkest.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist. 

Cory Wong produceerde 'The Striped Album' zelf, dat bestaat uit tien tracks en een hoop speciale gasten bevat waaronder Kimbra, Hornheads, Phoebe Katis, Tom Misch, David T. Walker, Mr. Talkbox en niemand minder dan Joe Satriani. 

Satriani levert een bijdrage op het nummer Massive, de eerste single van het album. "Joe is een van de aardigste en geweldigste gitaristen waar ik ooit mee heb gewerkt", zegt Wong. “Toen ik het materiaal voor mijn aankomende album aan samenstellen was, was dit een nummer dat perfect voor hem was. De meeste van mijn muziek is behoorlijk opgewekt, in majeurtoonsoorten, maar dit was een zware mineurgroove. Het kon op het album als iemand er een zware rockvibe aan kon toevoegen.”

Joe Satriani 

Check de tracklisting om te zien waar de andere gastartiesten hun bijdrage aan leverden:

The Striped Album tracklisting
1. Design (feat. Kimbra)
2. Clickbait (feat. Hornheads)
3. Lilypad
4. Synchronicity (feat. Phoebe Katis)
5. Smooth Move (feat. Tom Misch)
6. Ellie
7. The Pinky Harp (feat. David T. Walker)
8. Massive (feat. Joe Satriani)
9. Livin’ It Up (feat. Mr. Talkbox)
10. The Boardwalk

'The Striped Album' verschijnt ook in een beperkte oplage van 800 op vinyl. Beluister hier het album op Spotify:

 

'The Striped Album' is verschenen bij Roundwound Media.

Cory Wong in decembernummer Gitarist
In het komen nummer van Gitarist (357, december 2020, verschijningsdatum 12 november) neemt Cory Wong tien van zijn favoriete eigen tracks met ons door, van 'Motivational Music For The Syncopated Soul’, 'Elevator Music For An Elevated Mood’, ‘Trail Songs: Dusk & Dawn'  en ‘Meditations’, waarbij alleen het eerste album niet uit 2020 is!