Release van de week - Epica - Omega

Vandaag verschenen - 26 februari 2021

Muzieknieuws 26-02-2021 08:26

Met hun drukke wereldwijde tourschema’s en tot in de puntjes verzorgde albums is de symfonische metalband Epica uitgegroeid tot een van de hardst werkende bands van de Benelux. Voor hun achtste studioalbum ‘Omega’ vond de band dat het tijd was voor een andere aanpak. Gitarist Isaac Delahaye vertelt ons in Gitarist 360, maart 2021 over het opnameproces, zijn sound en waarom het belangrijk was om meer improvisatie in zijn gitaarsolo’s te verwerken. Vandaag komt Omega uit, en is Release van de week bij Gitarist.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Isaac Delahaye: 'Sinds ‘The Quantum Enigma’ had ik iedere solo wel al gepreproduceerd. Die had ik thuis helemaal uitgewerkt. Zoals ze op de plaat staan, was in principe hoe ik ze toen had. Daarvoor ging ik de studio in, zette het op en keek ik wel. Een beetje improviserend naar iets toe werken. Zo van: dit werkt wel, dus dit ideetje houd ik en dan ga ik weer even verder pielen. Nu heb ik een combinatie van beide gedaan. Die melodie is voor mij heel belangrijk, dus die had ik meestal wel al. Maar de daadwerkelijke invulling ervan is dit keer toch wel iets meer in de studio bedacht, omdat ik toch wel een beetje ruimte wilde overlaten om dat improviseren er wat meer in te krijgen.'

Lees het interview met Isaac Delahaye door Kevin Pasman in Gitarist 360, maart 2021. Nu uit! Bestel 'm via onze webshop: https://muziekmagazines.nl/gitarist  

De band besloot in aanloop naar de release van vandaag twee nummers van het album akoestisch live in de studio uit te voeren. Dit is Omega - Sovereign of the Sun Spheres:

 

Dit is de versie van het album, for something completely different...

De band heeft ook het opnameproces vastgelegd in een uitgebreide studiovlog in 15 delen. Het laatste deel brachten ze gisteren uit: 

Bekijk ook de andere delen, elders op gitarist.nl

En luister nu naar het hele album: 

Epica on tour
Epica kondigt de Epic Apocalypse Tour aan voor januari tot en met maart 2022, waarin Epica en Apocalyptica samen zestien Europese landen aandoen, waaronder natuurlijk ook Nederland en België. Voorafgaand daaran doen ze zes concerten in Brazilië, eind december. 

 

www.epica.nl 

zoeken
zoeken