aanmelden
Release van de week: Anton Goudsmit - Ton Petit
Vandaag verschenen - 5 maart 2021
Muzieknieuws 19-03-2021 12:59
Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Tim Hennekes nam jazzgitarist Anton Goudsmit in de zomer van 2020 het album Ton Petit op in de Amsterdamse Warning Studios. Het resultaat bevat zes stukken waarop we kennismaken met de meer doordachte kant van Goudsmit.

Of, in zijn eigen woorden: "Tonnen tijd, geduld en een paar goede ideeën bleken de perfecte voorwaarden voor de creatie van dit bijzondere album. De zomer van 2020 bood meer dan genoeg van dit alles voor mij en mijn kat Molly om eindeloos aan de muziek te sleutelen. Aan elke aanslag, voicing, of wat voor detail dan ook, kon geduldig aandacht worden besteed alsof het een fijn breiwerk was. Ik hoop dat het je goed in het gehoor ligt."

foto Govert Driessen

Songs
Van de moderne jazzcompositie Graat/Paling tot het Spaans klinkende el Hugenote/Franje en het akoestische Desbarato/Karma-tic, horen we de aandacht terug die aan deze songs is besteed in de mooi gelaagde arrangementen.
Wie houdt van de freaky & funky Goudsmit zoals we hem vaak live zien, komt aan zijn trekken met The Fridge en het door bassist Sean Fasciani geschreven Mont Blues.

Presentatie & album
Zie hier de albumpresentatie van Ton Petit in het Bimhuis op 27 februari met naast Sean Fasciani en Tim Hennekes Mete Erker (tenor sax) en Joost Buis (trombone): 

Beluister Ton Petit op Spotify:

Meer info: https://antongoudsmit.bandcamp.com/album/ton-petit