Release van de week: Smith/Kotzen - Smith/Kotzen

Vandaag verschenen - 26 maart 2021

Muzieknieuws 26-03-2021 08:26

Als buren in Los Angeles jammen Iron Maiden-gitarist Adrian Smith en fusionvirtuoos Richie Kotzen al jaren samen, maar nu hebben ze samen een album gemaakt, waarop ze zowel zang en hun liefde voor de blues als hun spullen delen.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

In het interview met Smith en Kotzen in Gitarist 361, april 2021 zegt Adrian Smith: “Zeven of acht jaar geleden kocht ik een huis in Californië. Ik kende Richie enigszins van de bands waar hij vroeger in speelde, maar om hem bluesy rock te horen spelen en zingen was te gek. We werden door wederzijdse kennissen aan elkaar voorgesteld en we jamden wat nummers van Stevie Ray Vaughan en Bad Company. Mijn vrouw stelde voor dat Richie en ik samen wat zouden schrijven.”

Richie Kotzen gaf ooit toe zijn Iron Maiden-shirt te dragen alsof het zijn schooluniform was: “En om nu met iemand als Adrian een album op te nemen is heel cool. Door de jaren heen hebben we verschillende jamsessies en diners gehad als Adrian in Los Angeles was. We hadden veel raakvlakken en dat was een goed fundament voor deze samenwerking.”

 

Luister hier naar het hele album. 

 

zoeken
zoeken