Tommy Emmanuel komt naar Nederland

Drie optredens in begin 2022

Muzieknieuws 30-04-2021 15:04

Hij wordt al vele jaren door de lezers van Gitarist - en dat zijn niet de eersten de besten! - gekozen tot 's werelds beste akoestische gitarist. Te gek dus dat Tommy Emmanuel drie concerten komt geven begin 2022, in Tilburg, Utrecht en Groningen. De kaartverkoop start op vrijdag 30 april om 11:00 uur.

Het voorprogramma wordt verzorgd door fingerstyle-gitarist en vriend van Tommy Emnmanuel, Mike Dawes.

Het eerste concert vindt plaats op donderdag 17 februari in de 013 in Tilburg. Daarna staat Tommy op zondag 20 februari in TivoliVredenburg in Utrecht. Als laatste is het concert in De Oosterpoort in Groningen, op maandag 21 februari. 

Tickets zijn verkrijgbaar via ticketmaster.nl

Tommy Emmanuel heeft een sublieme techniek en speelt met zijn unieke fingerpicking style en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden over de hele wereld jaarlijks honderden shows voor uitverkochte zalen. 

In 2020 bracht Emmanuel nog de compilatie ‘The Best Of Tommysongs’ uit. En afgelopen februari verscheen het album 'Live From The Balboa Theatre' uit 2011 voor het eerst op streamingplatforms.

 

In 2014 interviewde Gitarist Tommy Emmanuel in de sfeervolle omgeving van Theater Carré in Amsterdam. Bekijk het interview hieronder.

Tommy Emmanuel tour 2022 
Donderdag 17 februari, Tilburg, 013 (tickets)
Zondag 20 februari, Utrecht, TivoliVredenburg (tickets)
Maandag 21 februari, Groningen, De Oosterpoort (tickets)

Ticketverkoop start vrijdag 30 april a.s. om 11.00 uur via de websites van de zalen en www.ticketmaster.nl

zoeken
zoeken