Release van de week: Emily Wolfe - Outlier

Vandaag verschenen - 25 juni 2021

Muzieknieuws 25-06-2021 12:21

Met haar tweede album ‘Outlier’ slaat Emily Wolfe een andere muzikale richting in, weg van de bluesrock. “Ik wil goedgemaakte rocksongs creëren met een gepolijste popproductie, maar wel trouw aan mezelf blijven als liefhebber van gitaarsolo’s."

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

‘Outlier’ werd geproduceerd door en geschreven met Michael Shuman van Queens of the Stone Age, en laat Wolfe's diversiteit in songwriting en gitaarskills zien.

"’Outlier’ is een andere muzikale richting voor mij", zegt Wolfe. "Ik wilde iets nieuws en anders proberen. Ik wilde buiten de bluesrockpaden treden en kijken wat er nog meer kon. Deze plaat is mijn poging tot een kruising van classic rock uit de jaren zeventig, pop uit de jaren tachtig, grunge uit de jaren negentig en moderne popelementen van nu.”

In onderstaande video speelt Emily Wolfe het openingsnummer van 'Outlier', No Man, live in de Gibson showroom in Austin, Texas. 

Voor het eerst zijn ook synthesizers te horen op een Emily Wolfe-album: “Voor ik Michael had ontmoet had ik iets van ‘geen synths in mijn band!’. Maar Michael vond de juiste sounds en heeft me overtuigd.”

De synths worden bespeeld door Shuman, met bassist Evan Nicholson en drummer Clellan Hyatt als de andere twee muzikanten. En natuurlijk Emily Wolfe, die over het hele album te horen is met haar gloednieuwe Epiphone Sheraton Stealth signature. Luister wat een trotse Emily te vertellen heeft over haar nieuwe gitaar (die ze ook bespeelt in de eerste video): 

Meer over Emily's Epiphone Stealth en haar nieuwe album kun je lezen in een interview met haar in het augustusnummer van Gitarist (release 22 juli).    

En, o ja, beluister hier het hele album. Veel plezier! 

 

zoeken
zoeken