Release van de week: Sonic Whip - Triskelion

Vandaag verschenen - 2 juli 2021

Muzieknieuws 02-07-2021 11:28

Een nieuwe jonge rockband is altijd welkom en dat is precies wat het Nijmeegse trio Sonic Whip is. Na drie goed ontvangen singles verschijnt vandaag hun sterke debuutalbum 'Triskelion'.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Sonic Whip bestaat uit zanger/gitarist Meryn Bevelander, zijn drummende broer Florian Bevelander en bassist Julien Verveer. Wie jong gitaartalent volgt, is misschien wel bekend met Meryn, want die won in 2015 de publieksprijs bij de Sena Young Talent Guitar Award. Jong talent is hij nog steeds; ondanks zijn 17 jaar klinken de riffs en sterk opgebouwde solo's op 'Triskelion' alsof hij een ervaren rot is. En ergens is dat ook wel zo, want hij staat al sinds zijn negende op het podium.

 

De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft Sonic Whip toch een volkomen eigen gezicht. 'Triskelion' staat vol zeer uitgesproken gitaarsounds in verschillende hoeveelheden oversturing en fuzz die door ze op elkaar te stapelen het beste in elkaar naar boven brengen.

'Triskelion' werd opgenomen in Sandlane Recording Facilities (o.a. Epica, Navarone, Ayreon) onder leiding van Jos Driessen. Waar nodig wordt het trio aangevuld door het Hammondorgel en de synthesizer van Thijs Schrijnemakers (Stereo, Orgel Vreten), maar ook met zijn drieën weet Sonic Whip te overtuigen. Kijk maar eens naar deze livesessie van afgelopen februari:

Vanavond presenteert Sonic Whip 'Triskelion' in Doornroosje in Nijmegen middels een 1,5 meter albumreleaseconcert. Op het moment dat we dit artikel online zijn, zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar via de website van Doornroosje. Wil je eerst even luisteren? Dat kan hier:

zoeken
zoeken