Lari Basilio in september voor twee Laney-clinics naar Nederland

26-9 De Snaar in Heerenveen en 27-9 Kauffman’s Guitar Store, Alphen aan den Rijn

Muzieknieuws 17-08-2023 15:53

Shredden gaat Lari Basilio net zo makkelijk af als het spelen van een funky fusionlick. Luister maar naar ‘Your Love’, haar derde, voornamelijk instrumentale album. De Braziliaanse gitariste komt in september naar Nederland voor twee Laney-clinics.Ze is fervent gebruiker van deze Britse versterkers. 

Kijk online en je ziet een groot aantal technisch begaafde elektrische gitaristen, maar er zijn er maar weinig die zo’n emotionele band met hun instrument hebben als Lari Basilio met haar gitaar. Haar muziek is grotendeels instrumentaal - wat voor veel gitaristen al een uitdaging is in termen van het arrangement - en Basilio maakt gebruik van de afwezigheid van vocalen om haar Ibanez LB1-VL te laten zingen.

Een van de hoogtepunten van haar recente catalogus is een adembenemende uitvoering van Derek And The Dominos’ Layla met collega-gitarist Martin Miller, waarin ze de legendarische pentatonische gitaarlijnen van deze bluesy klassieker nauwkeurig reproduceert en zo haar bezielde sologitaarwerk demonstreert.

Meer recent is Basilio ook gaan experimenteren met zevensnarige gitaren; een onverwachte zet misschien, gezien haar speelstijl. Op Alive And Living, de tweede track van haar laatste volledige album, ‘Your Love’, leunt ze op de laagste registers van een Ibanez Prestige AZ24047, wat laat zien dat haar veelzijdigheid op de gitaar geen grenzen kent.Clinics: De Snaar, Heerenveen (26-9). Tickets hier
Kauffman’s Guitar Store, Alphen aan den Rijn (27-9). Tickets hier

zoeken
zoeken