INXS is terug maar cancelt concerten

Muzieknieuws 15-09-2006 12:45

Toen de charismatische frontman Michael Hutchence in 1997 overleed, leek dat meteen ook het eind van de succesvolle Australische groep INXS. De overgebleven 5 bandleden konden echter het muziek maken niet laten en besloten verder te gaan.

Nadat Terence Trent D’Arby en Jon Stephens de rol van frontman even voor hun rekening namen besloot INXS in 2005 serieus op zoek te gaan naar een nieuwe zanger. Met de hulp van realityshow-goeroe Mark Burnett werd 'Rock Star: INXS' in het leven geroepen, een TV show waarin op een Idols-achtige manier naar de perfecte INXS-zanger werd gezocht. Deelnemers vanuit de hele wereld namen het in 11 selectierondes tegen elkaar op. Uiteindelijk werd Jason Dean Fortune (JD) uit Canada door de band en de kijkers als nieuwe zanger gekozen. INXS dook met JD de studio in voor de opname van het nieuwe album "Switch". Het is het eerste album van de groep sinds "Elegantly Wasted" uit 1997 en komt in Nederland uit op 16 oktober.

Helaas heeft de band een aantal data in hun Europse tour moeten cancellen (ook het concert in Paradiso op 13 oktober) wegens een urgente knie-operatie voor gitarist Tim Farriss, broer van drummer Jon Farris. De band hoopt later dit jaar deze concerten alsnog te doen.
zoeken
zoeken