YouTube sluit deal met Warner Music

Videoclips binnenkort legaal te downloaden

Muzieknieuws 20-09-2006 12:32

Videoclips van artiesten als Madonna en de Red Hot Chili Peppers zijn binnenkort officieel (legaal) te downloaden via YouTube.

Dat is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst tussen de video sharing website en Warner Music.

Op YouTube.com wordt per dag meer dan 100 miljoen keer een video bekeken. En Warner is ervan overtuigd dat de site daarmee een bijdrage levert aan het verspreiden van hun muziek video’s.

Tot nu toe gebeurt die distributie zonder de toestemming van de rechthebbende platenlabels. Universal beschuldigde de website onlangs nog van inbreuk op hun auteursrechten en zei dat YouTube hen nog miljoenen dollars schuldig was.

Warner heeft blijkbaar geleerd van hun fouten in de aanpak van diverse muziekuitwisselingsprogramma’s op internet de afgelopen jaren en is een samenwerkingsverband aangegaan. YouTube en Warner Music zeggen dat hun contract juist extra geld kan opleveren, door de verkoop van reclame rond de video’s. Die extra opbrengsten zullen tussen beide partijen worden gedeeld.

YouTube heeft beloofd de aangeboden video’s te gaan brandmerken, waardoor tevens een geavanceerd royaltysysteem in werking kan gaan treden.
zoeken
zoeken