Susan Weinert op Adams Drumworldfestival

Muzieknieuws 20-09-2006 16:30

Op zondag 17 september vond in Ittervoort het derde Adams Drumfestival plaats. Het inmiddels jaarlijks terugkerende evenement wordt behalve door drummers ook door fans van bands van de drummers bezocht. Fans van Cradle of Filth kwamen speciaal voor drummer Adrian Erlandsson. Opvallend dit jaar was het meer dan verrassende optreden van de Duitse gitariste Susan Weinert. Zij begeleidde Joey Heredia tijdens zijn clinic als afsluiting van het festival.

Joey Heredia is regelmatig in onze contreien te signaleren. Vorig jaar tourde hij nog met Steve Lukathers El Grupo waarmee hij het gelimiteerde album 'El Grupo Live' uitbracht. Overigens met Oskar Cartaya op bas. Nu, als vervanger van Mark Schulman (P!nk) die het te druk had met touren en spontaan ingeplande repetities, nam hij Susan en haar man Martin op bas mee uit Duitsland om hem te begeleiden tijdens zijn fusion-latin clinic.

Susan Weinert heeft acht soloalbums op haar naam met verschillende akoestische en elektrische bezettingen. Mike Mainieri, het muzikale brein achter Steps Ahead, reageerde als volgt toen hij Susan voor het eerst hoorde: "Susan has carved out her own niche in the cluttered world of guitarists. International recognition is at her doorstep."

Susan Weinert heeft verschillende projecten permanent lopend waarmee ze inmiddels meer dan 2000 optredens heeft gedaan. Zo speelde ze zichzelf regelrecht tot de top van de internationale muziekscene en is regelmatig te zien op internationale festivals.

Op haar website kun je veel samples van haar werk beluisteren en zelfs een videoclip bekijken van "They only come out at night". Uiteraard kun je de schijfjes daar ook bestellen.

Eerdaags verschijnt op Slagwerkwereld.com een uitgebreid verslag van het festival met foto's en video's.
zoeken
zoeken