Pop@Film in teken van videoclips

Muzieknieuws 21-09-2006 16:47

Donderdag 5 oktober vindt voor de vierde keer de middag pop@film plaats tijdens het Film Festival in Utrecht. Pop@film staat deze keer geheel in het teken van de Nederlandse videoclip. Het Fonds BKVB en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties presenteren een nieuwe subsidieregeling voor het maken van video's.

De regeling, die in beginsel twee jaar loopt, is een initiatief van de Ministeries van OCW en Economische Zaken. Per jaar is er ruim € 400.000 beschikbaar.

Naast de officiële presentatie van de subsidieregeling zijn er tijdens pop@film interviews met Dick Maas, Rogier van der Ploeg en Habbekrats en er is een debat over de Nederlandse videoclip waaraan o.a. wordt deelgenomen door de clipmakers Rosto AD en Denvis en filmregisseur Martin Koolhoven.

Presentatie is in handen van Robbert Tilli (Nationaal Pop Instituut) en Robbert Blokland (o.a. 3FM). Pop@film vindt plaats in het Festivalpaviljoen op de Neude in Utrecht van 15:00 tot 17:00 uur. Aansluitend is er een borrel. De toegang is gratis. Reserveren is mogelijk tot en met 3 oktober 2006 via info@npi.nl. Zet in het onderwerpveld: pop@film.

Pop@Film
Sinds 2003 organiseert het Popinstituut tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht ieder jaar een panelmiddag onder de noemer Pop@Film. Doel hiervan is de Nederlandse film- en popmuzieksector met elkaar in contact te brengen. Feit was dat enkele jaren geleden er nauwelijks Nederlandse muziek in speelfilms werd gebruikt. Inmiddels is dat helemaal veranderd en maken artiesten en filmmakers dankbaar gebruik van elkaar. Aan vrijwel elke film wordt tegenwoordig een single gekoppeld, wat voor beide partijen veel publiciteit kan opleveren. Pop@film is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut en het Nederlands Film Festival.
zoeken
zoeken