aanmelden
Global Battle Of The Bands in de Melkweg
Schrijf je in voor de 3e editie
Muzieknieuws 25-09-2006 10:10
Dit jaar vindt de derde editie van the Global Battle Of the Bands (GBOB) plaats in de Melkweg te Amsterdam. 19, 20 en 21 oktober a.s. zullen 50 bands strijden voor een plaats in de wereldfinale in december in Londen. De winnaar van de wereldfinale wint $100.000 en een wereldtournee.Na voorrondes in 16 landen in 2004, 24 landen in 2005 en dit jaar in 36 landen, begint GBOB steeds meer bekendheid te verwerven. Maar GBOB is geen tweede Idols of X-Factor. Deze bandwedstrijd is voor serieuze bands die serieus aan de weg timmeren. GBOB is ’s werelds grootste live competitie voor pop en rock bands.

De voorgaande Nederlandse edities werden gewonnen door Snatchin’ Jenny (’04) en Drive Like Maria (‘05). De Nederlandse editie van dit jaar is opgesplitst in voorrondes op donderdag en vrijdag, en de nationale finale op zaterdag. De winnaar van de nationale editie verwerft een plaats in de wereldfinale in de Astoria in London.

De spelregels zijn simpel: geen covers en geen voorgeprogrammeerde muziek, op die manier moet de band presteren op live kwaliteit en eigen muzikale creativiteit.

De winnaars worden geselecteerd door een vakjury en dit jaar is er voor het eerst ook een publiekswinnaar. Iedereen die naar de voorrondes van deze editie van GBOB komt krijgt een stem die je mag uitbrengen op jouw favoriet. Op zaterdag worden de overgebleven bands alleen door de vakjury beoordeeld.
Bands die zich willen opgeven voor deze editie van GBOB in Nederland kunnen dat doen via de website van GBOB www.gbob.com, waar ook de reglementen te vinden zijn.

Kaarten voor deze editie kunnen besteld worden via ticketservice en bij de 50 grotere postkantoren in Nederland.