aanmelden
Nieuwe bassist voor Autumn
Muzieknieuws 30-09-2006 01:35
Bassist Meindert Sterk heeft na elf jaar trouwe dienst de Friese / Groningse rockband Autumn verlaten. De reden voor zijn vertrek is dat hij meer tijd wil besteden aan zijn prive leven. Hij wordt vervangen door Jerome, tevens bassist van Massive Assault, die de laatste paar shows van de band al functioneerde als tijdelijke vervanger.Meindert Sterk vervulde sinds de oprichting van Autumn in 1995 een belangrijke functie binnen de band. Hij was verantwoordelijk voor het artwork van de albums When Lust Evokes The Curse en Summer’s End, en schreef de meeste teksten. Ondanks zijn vertrek zal hij nauw blijven samenwerken met de band.
Het is voor ons een fijne gedachte dat hij achter de schermen betrokken blijft en dat we als goede vrienden uit elkaar gaan,” aldus zangeres Nienke de Jong. Zij benadrukt dat de band Sterk’s vertrek betreurt, maar dat ze blij zijn met zijn vervanger. “Jerome heeft de laatste paar shows al met ons op de planken gestaan en we hebben elkaar goed leren kennen. We kunnen ons geen betere vervanger voor Meindert voorstellen, zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak.

Derde album in de maak
Autumn is op dit moment druk bezig met de preproductie van het nog titelloze derde album. De band heeft reeds 40 songs geschreven, waarvan een aantal al live worden gespeeld tijdens de clubshows van de band. De verwachte releasedatum van het album is begin 2007.

Het debuutalbum When Lust Evokes The Curse uit 2002, uitgebracht op Sony Music/Epic, zette Autumn definitief op de kaart. Alhoewel de roots van de band voornamelijk liggen in metal en gothrock, bevat de muziek van Autumn tevens folk, nu-metal, zware doom en zelfs pop en semi-klassiek. In 2004 tekende de band een nieuwe platendeal met het Nederlandse label The Electric Co., welke een wereldwijde licentieovereenkomst heeft met Universal. In de herfst van 2004 verscheen Summer’s End, dat vele lovende kritieken kreeg en, naast de Benelux, is uitgebracht in Duitsland, Spanje en Brazilië en binnenkort zal worden uitgebracht in de US en Rusland.

drummer links