aanmelden
Power 2 Create – 100% Af
Muzieknieuws 06-10-2006 16:16
Interface Magazine, Digidesign en SAE Institute Amsterdam presenteren op 12 november voor de tweede keer Power 2 Create. Een evenement waar alles in het teken staat van productie, mixen en - natuurlijk - muziek. Kortom, een interessante dag voor alle muzikanten en producers. Popmuziek mixen, het gebruik van de Pro Tools 48 bit mixer, een D-control masterclass en nog veel meer valt te beleven op Power 2 Create.Niet alleen worden er veel demonstraties en mixsessies gegeven door artiesten en producers, ook kun je zien wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn in producers- en dj-land. Nederlands topproducer Attie Bauw produceert en mixt de winnende demo van Interface’ jubileumactie 100% AF.

Tijdens Power 2 Create geeft Bauw uitgebreid uitleg over het verloop van de wedstrijd, de selectie, het kiezen van de winnaar en uiteraard zijn eigen aanpak. Het succes van deze actie staat tevens centraal tijdens Power 2 Create.

Hieronder vindt je een overzicht van de demonstraties en mixsessies die artiesten en producers zullen geven op dit evenement:

Holger Swedt
Het mixen van popmuziek. Als je de best klinkende popmuziek in Nederland wilt maken dan bel je Holger. Tijdens zijn demonstratie laat hij zien hoe hij onder andere werk gemixt heeft van vooraanstaande artiesten en bands als Anouk, Blřf en Di-Rect. Swedt geeft drie demonstraties.

Orange team
Het creatieve duo achter de Sensation White en Black feesten en bijbehorende Anthems en cd’s legt uit wat het concept achter de Sensation feesten is.

Muziek mixen op D-Control
In de A studio van SAE wordt een 60 minuten durende mixsessie gehouden met de Icon D-Control. In verband met de grote belangstelling en gebrek aan ruimte raden wij iedereen aan van te voren te reserveren voor deze sessie.

D-Control master class
Een tweede D-Control ICON systeem wordt speciaal voor dit evenement geďnstalleerd. Dit systeem, behorende tot Europa’s topsegment, wordt gedemonstreerd door het Europese ICON team. Tijdens de demonstratie gaan zij dieper in op het gebruik van D-Control.

Attie Bauw – 100% AF wedstrijd
Producer Attie Bauw geeft uitgebreid uitleg over het verloop van de wedstrijd, de selectie, het kiezen van de winnaar en uiteraard zijn eigen aanpak

D-Command hands-on
Marc Geerts, specialist van Digidesign neemt je mee in de D-Command studio alwaar hij uitleg geeft over Pro Tools 7.2.

Mixing 101
Een introductie op het mixen van muziek. Voor diegene die net komen kijken in de wereld van het mixen, of voor hen die nieuwe ideeën op willen doen. Deze demonstratie gegeven door een leraar van het SAE Institute.

The Pro Tools 48 bit mixer
Tijdens deze demonstratie wordt dieper ingegaan op Pro Tools HD Mixer. Hier krijg je een exclusieve blik achter de schermen.

Digidesign Instrumenten
Sinds de oprichting eind 2005 heeft de Digidesign Advanced Instrument Research Group een keur aan plug-ins voor Pro Tools ontworpen. Tijdens deze 45 minuten durende presentatie komen de diverse instrumenten aan bod en wordt een tipje van de sluier gelicht rond de toekomstige ontwikkelingen en bevindingen.