aanmelden
Urban Awards opvolger van de MOBO Awards
BNN introduceert nieuwe muziekprijs
Muzieknieuws 06-10-2006 20:42
De Nederlandse omroep BNN heeft een nieuwe muziekprijs in het leven geroepen: de Urban Awards. In samenwerking met FunX en Juize FM reikt de jongerenomroep op 1 november 2006 voor de eerste keer deze nieuwe Awards uit aan Nederlandse r&b-, hiphop-, dancehall- en garage-acts.De winnaars worden gekozen door het publiek. Onder meer Ali B., Opgezwolle, De Jeugd van Tegenwoordig en The Partysquad behoren tot de kanshebbers.

De uitreiking van de Urban Awards vindt plaats in The Thalia Lounge te Rotterdam die vanaf 20.30 uur is omgebouwd tot Urban Heaven. Tot 31 oktober kun je via www.urbanawards.nl jouw stem uitbrengen. Als je stemt maak je ook kans om tickets te winnen om bij de exclusieve uitreiking te zijn. Doen dus!

Mocht je zeker willen zijn van een plek dan kan je voor de optredens en de afterparty ook kaarten kopen (start 22.00 uur). Er zijn optredens van Ziggi, Luie Hond, De Jeugd van Tegenwoordig, Partysquad, Darryl en de Opposites. Je bent dan niet bij de uitreiking, maar de sfeer hangt er nog en de artiesten zijn er.

Wil je kaarten kopen voor de optredens en de afterparty? Dat kan via www.ticketservice.nl (a 50 euro ex fee, inclusief drank).

De Urban Awards zijn de opvolgers van de MOBO Awards, een van oorsprong Britse muziekprijs voor urban-artiesten die BNN de afgelopen twee jaar uitreikte. Zie ook dit bericht over de prijswinnaars in 2005.