aanmelden
Dog Eat Dog terug op het podium
Screaming Mike verzorgt support
Muzieknieuws 10-10-2006 14:53
De Amerikaanse band Dog Eat Dog geeft in Utrecht een optreden in het kader van hun nieuwe CD en gelijknamige Europese tour 'Walk With Me'. Support act is de Nederlandse Cross-over formatie Screaming Mike, met Frontman TJ op zang. Het optreden vindt dinsdagavond 31 Oktober 2006 plaats in het Utrechtse Rock Cafe Stairway To Heaven en is een samenwerking tussen studenten van de Herman Brood Academie en Stairway to Heaven.Dog Eat Dog (met Brandon Jay Finley op drums), bekend van de hits No Fronts, Who's the King en Isms tourde wereldwijd en deed veel concerten met acts als No Doubt, Rage Against The Machine, Ozzy Osbourne en Metallica. Het heeft de band het imago gegeven van een uitstekende liveband. Daarnaast heeft de band gespeeld op de grootste festivals zoals Donnington, Reading, Pinkpop, Roskilde en Dynamo. Andere legendarische artiesten, zoals the RZA van de Wu-Tang Clan en Ronnie James Dio hebben als gastmuzikant bijgedragen aan albums van Dog Eat Dog.

Na jaren van studiostilte is er da het nieuwe album 'Walk With Me'. Hoog tijd voor een vernieuwde kennismaking met de heren van Dog Eat Dog.

De leden van Screaming Mike timmeren al een tijdje aan de weg en zijn vooral bekend van hun hit 'King Of Beers', waarvan we op Slagwerkwereld.com de clippremiere hadden. Twee maal eerder al stond Screaming Mike in het voorprogramma van de populaire Amerikaanse band Dog Eat Dog.
Deze keer zal Screaming Mike voor dit optreden gaan werken met speciale gasten
van de Herman Brood Academie. Onder andere Kevin Stunnenberg (The Tommycats), Jocye Dijkgraaf (Elleanore), JC (Flight195) en Rapper Scorpio (uit West-Afrika) zullen frontman TJ (ook student aan de Herman Brood Academie) en zijn band versterken in Stairway to Heaven. Screaming Mike maakt eigentijdse en eigenwijze muziek met herkenbare vocals en pakkende hooks.

Kaarten vanaf 11 oktober verkrijgbaar in Stairway to Heaven,
Entree: 5,-
drummer links