aanmelden
Nieuw Beatles-album op komst
George Martin maakt soundscape van mastertapes
Muzieknieuws 10-10-2006 23:39
Een nieuw Beatles-album? Dat klinkt onmogelijk, maar is het niet! Platenmaatschappij EMI brengt in november een nieuwe Beatles-cd uit, waarop oud materiaal van de band op een experimentele manier is bewerkt.De legendarische producer van de groep, Sir George Martin, is samen met zijn zoon Giles verantwoordelijk voor de mix.

De titel van de cd is "Love", evenals de nieuwe show van Cirque du Soleil. Die productie huist momenteel in The Mirage in Las Vegas. Voor die show was de muziek aanvankelijk bedoeld, maar volgens EMI vroegen veel fans de muziek ook op cd uit te brengen.

Beide producers hebben de originele mastertapes van de Abbey Road Studios flink onder handen genomen. George Martin:
"De muziek werd gemaakt voor de acts van Cirque du Soleil, maar toen we bezig waren creŽerden we eigenlijk een nieuw Beatles-album. De Beatles zochten altijd naar nieuwe wegen om zichzelf uit te drukken en dit is voor hen een nieuwe stap voorwaarts."

De overleden Beatles, John Lennon en George Harrison, kunnen hun goedkeuring niet meer geven, maar naast de nog levende Beatles Paul McCartney en Ringo Starr, hebben de weduwes Yoko Ono en Olivia Harrison toestemming gegeven voor de release.

drummer links