aanmelden
Popronde in volle gang
Festival nog in 4 steden te beleven
Muzieknieuws 01-11-2006 17:37
Het reizend festival Popronde tourt momenteel door Nederland. De aankomende 2 weken doet de colonne nog 4 steden aan: Leeuwarden, a.s. donderdag (2-11), Alkmaar (3-11), Leiden (9-11) en Eindhoven op 10 november.Op één avond presenteren zo'n 25 opkomende, getalenteerde bands uit de selectie zich in een stad bij de deelnemende cafés, theatertjes en poppodia. Het festival is niet aan een genre gebonden. De Popronde biedt een staalkaart van wat er op muziekgebied in Nederland gebeurt en is voor aanstormend talent een kweekvijver en opstap naar het live– en festivalcircuit. In de periode van september tot en met november geven de geselecteerde bands samen meer dan 325 optredens bij de 250 deelnemende podia. Het festival is gratis toegankelijk. Van de Popronde is ook deze editie een promo cd verschenen met daarop 22 tracks.

De opening en cd-presentatie vond op 15 september plaats in Nijmegen. Het festival vond afgelopen 6 weken reeds plaats in Assen (22-09), Breda (28-09), Maastricht (29-09), Wageningen (5-10), Den Bosch (6-10), Utrecht (13-10), Groningen (19-10), Arnhem (20-10) en Enschede (26-10).

Bands online beluisteren
Op de website van de organisatie is onder andere van alle bands die dit jaar meetoeren een korte beschrijving, foto en een loop van hun muziek te vinden.

Veel Nederlandse bands die nu tot de top of subtop behoren deden eerder mee met de Popronde. In het verleden traden bijvoorbeeld bands als The Sheer, Voicst, Relax, Elle Bandita, Racoon, Illicit, Blues Brother Castro, a balladeer, Marike Jager, Skip The Rush en Roos(beef) op.

Popronde is een initiatief van Popwaarts. In elke stad wordt samengewerkt met een lokale organisatie op muziekgebied. Het gezamenlijk streven is bands gelegenheid te geven zich middels de Popronde buiten eigen stad of regio in de kijker te spelen en zo bij te dragen aan ‘doorstroom’ en een veelzijdig en gezond Popklimaat.