Doug Wimbish op Muzikantendag Brussel

Zaterdag 25 november

Muzieknieuws 07-11-2006 14:54

Poppunt en AB presenteren op zaterdag 25 november de zesde editie van de Belgische Muzikantendag in Brussel. Tijdens dit evenement word je de hele dag ondergedompeld in workshops, infosessies en concerten. Je kan er ook zelf aan de slag via tal van interactieve workshops en (demo)feedbacksessies.

Tijdens de Muzikantendag word je een hele dag lang ondergedompeld in workshops, infosessies en concerten. Als groep kan je er in contact komen met professionals uit de muziekindustrie en jouw licht opsteken bij (inter)nationale professionele muzikanten en groepen. Voor heel wat bands is de Muzikantendag de voorbije jaren dé springplank geworden naar een professionele omkadering (manager, boeker, label), airplay (op StuBru en Radio 1) of extra concerten in gerenommeerde Belgische concertzalen of clubs.

Dit jaar wordt weer het beste geboden van Belgische muzikale bodem (Tom Barman, Arno, Mint, fat jon & styrofoam, Metal Molly) uitgebreid met een aantal straffe internationale namen: Doug Wimbish (Living Colour), Tyree Cooper (house pioneer, Chicago), Steve Kotey (Chicken Lips, UK), en de muzikanten van Within Temptation.

Een kleine greep uit de vele workshops, info- en interviewsessies:
  • Op de sofa met: Tom Barman (door Ayco Duyster; StuBru)
  • Vivisectie van ‘Your Shopping Lists are Poetry’ (Mint)
  • Ritmesecties (Stéphane Misseghers en Alan Gevaert; dEUS)
  • Do’s en don’ts tijdens radio interviews (REC & Tomas De Soete; StuBru en Wouter Mattelin; Radio 1)
  • Het bouwen van een repetitiekot (Repetitieruimtes vzw)
  • Herwerking van een song (Metal Molly)
  • Pimp your space (Yzerbeat)

Nieuw aan de editie 2006
Voor het eerst in de geschiedenis ‘host’ De Muzikantendag een mini-editie van de Red Bull Music Academy. RBMA programmeert een hele namiddag voor DJ’s in de luxe tourbus die vóór de AB wordt opgesteld. Onder andere Steve Kotey (Chicken Lips) en Tyree Cooper (één van de grondleggers van de house, Chicago) zullen demo’s geven en DJ’s te woord staan.

Verder kan je tijdens De Muzikantendag nóg meer individuele feedback krijgen. Niet enkel managers, boekers, platenfirma’s en programmatoren staan ter beschikking om de demo’s van groepen te beoordelen, maar er zullen ook specialisten aanwezig zijn om feedback te geven op het promopakket van de groepen, op de Engelse en Nederlandstalige teksten én op de zakelijke/organisatorisch kant van de groep.

Voor het eerst in de Belgische geschiedenis wordt ook de Popthesisprijs uitgereikt. In het voorjaar van 2006 lanceerde Poppunt de oproep om alle muziekgerelateerde thesissen van dit en vorig academiejaar in te sturen. Gert Keunen (Briskey; Rock Academy Tilburg) maakt als voorzitter van de uitgebreide selectiecommissie, de winnaar van de Popthesisprijs bekend tijdens De Muzikantendag.

De avond wordt dit jaar afgesloten in de AB Club met twee spetterende concerten van Members of Marvelas en Mint. Een nieuwigheid van praktische aard is dat er vanuit verschillende muziekcentra (Trix, MOD, De Kreun, Cactus, Kinky Star, Noisegate, Het Depot) bussen vertrekken naar de Muzikantendag. Deze keren terug uit Brussel nadat de laatste noten van Mint zijn uitgestorven.

Informatie
Dag: Zaterdag 25 november
Aanvang: 12.30 uur
Locatie: Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel
Website: www.muzikantendag.be
Tickets (10/13 euro): www.abconcerts.be, 02 548 24 24 en Fnac

zoeken
zoeken