aanmelden
Richard Bona en Ernesto Simpson bij Codarts
Muzieknieuws 10-11-2006 12:27
Op 15 november zijn basgitarist Richard Bona en drummer Ernesto Simpson te gast bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Richard Bona geeft een clinic aan de basgitaar-studenten van de Pop en Jazz Academy en aan de afdeling latin van de Academy for Worldmusic. Ernesto Simpson zal zijn clinic houden voor de studenten drums en percussie van deze Academies. Beiden sluiten hun bezoek af met een superjam met studenten van het conservatorium.Richard Bona
Richard Bona is geboren in Kameroen. Zijn eerste instrument, de balofon, heeft hij zelf gemaakt. Richard Bona heeft in Parijs zijn opleiding gevolgd en speelde in die tijd met Manu Dibango en Didier Lockwood. Mike Stern heeft hem overgehaald om naar New York te verhuizen. Daar heeft hij samengewerkt met onder andere Pat Metheny, Branford Marsalis en Chaka Khan.

Sinds zijn verhuizing naar New York is Richard Bona één van de meest gevraagde musicus in de jazz scène. Onlangs heeft hij de dvd ‘ African tale’ uitgebracht die de multiculturele diversiteit van Bona laat zien en die teruggrijpt op zijn Afrikaanse roots.

Ernesto Simpson
Ernesto Simpson is Cubaan. Zijn roots liggen in de Afrikaanse, de Afro-Cubaanse en de Zuid-Amerikaanse muziek. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Camaguey conservatorium in Havana. Hij wordt geroemd om zijn perfectionisme en staat bekend om zijn krachtige en vernieuwende muziekstijl. Simpson is actief in de New York jazz scène en heeft opgetreden met musici als Dizzy Gillespie, Wynton Marsalis en Herbie Hancock. Hij speelt in de vaste begeleidingsband van Richard Bona.

Tijdens deze tour heeft de Nederlandse percussionist Martin Verdonk vijf optredens met de band meegespeeld. Eerdaags komt er een uitgebreid verslag van het concert in Berlijn online met foto's en video's!

De clinic vindt plaats in het WMDC (www.wmdc.nl)
drummer links