aanmelden
Frank van der Meijden wint eerste MMFNLTA Award
Muzieknieuws 10-11-2006 18:10
Vandaag is in Utrecht bekend geworden dat Frank van der Meijden de Music Managers Forum Nederland Life Time Achievement Award (MMFNLTA Award) heeft gewonnen. Deze lange onderscheiding is voor de eerste keer uitgereikt door het Music Managers Forum Nederland, de belangenvereniging van de Nederlandse artiestenmanager.Frank van der Meijden ontvangt deze eervolle prijs voor zijn al ruim dertig jarige inbreng in de Nederlandse management wereld. Als manager van Doe Maar was Van der Meijden al de succesvolste manager van Nederland. En als manager van Blf doet hij dit nog eens ruimschoots over.

Frank van der Meijden is sinds het begin van 1998 de manager van Blf. Het eerste contact kwam tot stand op een camping. Op www.bloffanclub.nl vertelt Van der Meijden:
"In september 1997 kreeg ik een cd in handen van een vriend van me. Hij logeerde op dezelfde camping als Bas [Kennis] en Paskal [Jakobsen]. Daar had hij hen bezig gezien met muziek maken. De jongens moesten dat doen om de camping te kunnen betalen, geloof ik. Ze hadden toen "Helder" al opgenomen. Die vriend van me kocht de cd en had een praatje met de jongens gemaakt. Hij had gehoord dat het moeizaam ging met het management en dat er geen schot in zat. Hij had toen tegen hen gezegd: 'Ik ken nog wel een goeie manager. Het is een goeie vriend van me en hij was vroeger de manager van Doe Maar. Misschien kon hij jullie wel helpen.' Die jongens hadden toen zoiets van 'jaaaa... zal wel'. Hij gaf mij de cd en vroeg me die eens to beluisteren. 'Het is een hardstikke leuk bandje en ze wonen in Zeeland. Het gaat niet zo met ze en misschien kan jij wat voor hen doen.' Ik was eerlijk gezegd helemaal niet meer zo gemotiveerd om weer een nieuw bandje te nemen."

Buitenland
De Music Managers Forum Nederland Award voor beste manager met veel buitenlandse activiteiten ging naar Maykel Piron, de manager van dj/producer/beatcreator Armin van Buuren. Piron werd gelauwerd voor zijn enorme inzet voor zijn artiest. Dit resulteerde onder andere dit jaar in een hoge notering voor Armin van Buuren in de internationale dj top 100.

Binnenland
De Music Managers Forum Nederland Award voor beste manager met veel binnenlandse activiteiten ging naar Peter Haarbrink, de manager van Frans Bauer. Door de goede begeleiding op de achtergrond heeft Haarbrink het gepresteerd om Frans Bauer onder een breed publiek in Nederland geliefd te krijgen. Dat is een bijzondere prestatie.

Rookie of the Year
Robert Swarts en Arno Dreef, de managers van Gem en A Balladeer, werden beiden uitgeroepen tot Rookie of the Year, ofwel de beste aanstormende managers van Nederland. Het Music Manager Forum Nederland ziet in deze gedreven artiestenmanagers een goed voorbeeld voor de vele jonge managers die met een afgeronde opleiding het management vak in willen stappen.

Music Managers Forum Award
De Music Managers Forum Award wordt jaarlijks uitgereikt door de belangenvereniging van de Nederlandse artiesten manager, het Music Managers Forum Nederland. Zij promoot en stimuleert het beroep onder andere door netwerkbijeenkomsten te organiseren en de belangen van haar leden te behartigen. Daarnaast is het Music Managers Forum Nederland gelieerd aan het International Music Manager's Forum wat een groot internationaal netwerk binnen het bereik van de Nederlandse managers brengt.

drummer links