Opgezwolle introduceert albumfilm

Nederlandse hiphopact creëert nieuw genre

Muzieknieuws 08-12-2006 19:07

Zondag 17 december presenteert Nederlands dopest hiphop act Opgezwolle in Hedon, Zwolle de allereerste albumfilm. Volgens Opgezwolle is de albumfilm een nieuw genre in de film- en televisiewereld. De film "Eigen Wereld" is gebaseerd op de teksten van de gelijknamige album van de Zwolse hiphopformatie, met beats van Delic (echte naam: Peter Blom, zie foto).

Communicatiebureau KesselsKramer ontwikkelde samen met producent Dr. Film, Opgezwolle en twee studenten van de Hallo-academie de eerste film in dit nieuwe genre. De hoofdrol is voor acteur Cees Geel. Ook Christine van Stralen (Dunya & Desi), Felix Burleson (Baantjer) en Marjan Berk (Grijpstra & De Gier) spelen mee.

Cees Geel speelt de rol van bejaardenverzorger Gerrit die een groeiende obsessie heeft voor drie demente patiënten. Dit drietal vormde in hun jongere jaren de band Opgezwolle waarvan de muziek van grote invloed op Gerrits jeugd is geweest.

Op de soundtrack van de film staan drie nieuwe nummers: De Jug (2007 remix), Eigen Wereld (Gang-remix) en 80-plussers (exclusieve bonustrack).

Bij de film hoort een serie van drie videoclips, één voor elk solonummer van de cd "Eigen Wereld": De Jug, Gekke Gerrit en Elektrostress. De videoclip voor De Jug vind je hier:

Eind deze maand verschijnt de "Eigen Wereld"-dvd. Op 22 december zendt de VPRO de 20 minuten durende film uit op 3voor 12 tv. Naast de film, de dvd en de drie videoclips hoort de website rustoord-sassenpoort.nl tot het project.

zoeken
zoeken