Winnaars GGPNL 2006 bekend

Beste Muzikantprijs o.a. voor Lágrima-drummer Tarek Nava

Muzieknieuws 10-12-2006 13:37

Gisteren, zaterdag 9 december 2006, vonden in Amsterdam op één dag drie Finales plaats van de Grolsch Grote Prijs van Nederland (GGPNL). Zowel Paradiso als beide zalen van de Melkweg waren helemaal uitverkocht.

En na een zinnerende eindstrijd hebben we de uitslag! Blaxtar, The Kevin Costners en Lucky Fonz III mogen zich de gelukkige winnaars noemen van de GGPNL 2006. Maar er waren meer prijzen te verdelen, waaronder de Beste Muzikantprijs en de Publieksprijs. Een overzicht van alle geluksvogels:

Hiphop/RnB
In de categorie Hiphop/RnB werd Blaxtar uitgeroepen tot winnaar. De Lijn5 Publieksprijs ging naar Cartes, de Beste Muzikantprijs naar GMB.

Singer/Songwriter
In de categorie Singer/Songwriter werd Lucky Fonz III uitgeroepen tot winnaar. De KinkFM Publieksprijs en de Beste Muzikantprijs ging naar Signe Tollefsen.

Pop/Rock
In de categorie Pop/Rock werden The Kevin Costners, met Stijn Klaver op drums, uitgeroepen tot winnaar van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. De KinkFM Publieksprijs ging naar Zwart op Wit, en Lágrima-drummer Tarek Nava (foto) ontving de Beste Muzikantprijs.

Iedere winnaar van de Grolsch Grote Prijs van Nederland wint een prijzenpakket met onder meer een jaar coaching, € 5000, 750 exemplaren van een promo-cd (Salisbury), opnametijd bij studio Arnold Muhren, een jaarabbonnement op MOvE en heel veel optredens op festivals en in grote zalen als support van een bekende (inter-)nationale acts!
zoeken
zoeken