Amersfoort Jazz Talent Award 2007

Inschrijving van start

Muzieknieuws 18-12-2006 13:43

De Amersfoort Jazz Talent Award gaat weer van start. De finale wordt gespeeld en de begeerde prijs aansluitend uitgereikt op zondag 13 mei 2007 tijdens het Jazzfestival in Amersfoort. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een wisseltrofee. De zoektocht naar veelbelovend jazztalent duurt tot en met 15 januari 2007 - deelnemers kunnen zich tot die datum inschrijven.

De Amersfoort Jazz Talent Award (AJTA) is een initiatief van Jazzpodium Amersfoort, het Amersfoort Jazzfestival en de Rabobank. Jonge jazzmuzikanten tot 28 jaar en jazzformaties (waarvan de bandleider niet ouder is dan 28 jaar) worden uitgenodigd deel te nemen. Er worden zes kandidaten geselecteerd voor de semi-finale-concerten. Deze voorronde-concerten worden gehouden op 4 en 18 maart en 1 april in Theater Borra op de Hof in Amersfoort. Een deskundige jury, waarin ook bekende jazzprofessionals zitting nemen, selecteert drie finalisten uit de voorrondes. De drie finalisten kunnen zich uitgebreid laten horen en zien op de slotdag van het Amersfoort Jazzfestival, een 3-daags festival dat meer dan 110.000 bezoekers trekt. Daar wordt op zondagmiddag 13 mei tijdens de finale de hoofdprijswinnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt.

Amersfoort Jazz Talent Award
In 2006 schreef zich een groot aantal bands in om mee te dingen naar de eerste Amersfoort Jazz Talent Award. De jury was unaniem van mening dat Nederland veel jazztalent herbergt en verwacht dit jaar nog meer inschrijvingen van hoog niveau. Na een zinderende finale werd het Haagse kwartet SamamaPisano / Samama / Vanoucek / Scarafile de winnaar van de eerste Amersfoort Jazz Talent Award. De leider van het kwartet, Ruben Samama (bas/21 jaar) deed voor het eerst mee aan een competitie. Hij en zijn bandleden keren terug voor een optreden op Amersfoort Jazzfestival in mei 2007.

Jazz in Amersfoort
Amersfoort kent een lange jazztraditie; in 2007 wordt het 28e Amersfoort Jazzfestival georganiseerd, dat dankzij de uitstekende programmering jaarlijks ruim 110.000 bezoekers trekt. Daarnaast zijn er verschillende succesvolle initiatieven rondom jazz in Amersfoort gaande, waaronder de opvallende concerten van het Jazzpodium. Van oktober tot april is de stad zo ook verzekerd van optredens van veel grootheden uit de jazzwereld. De stad (en regio) Amersfoort overigens ook zelf herbergen nationaal en internationaal bekende en geroemde jazzmusici, waaronder gitarist Eef Albers, pianist Thijs Borsten, bassist Jan van den Boomen en de saxofonisten Leo Jansen en Alexander Beets.

Inschrijven
Je kunt het inschrijfformulier downloaden op amersfoortjazztalentaward.nl. Alle inschrijvingen dienen voor 15 januari binnen te zijn.

Meer informatie over de Amersfoort Jazz Talent Award is te vinden op
amersfoortjazztalentaward.nl. Of mail naar: Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl.
zoeken
zoeken