Michael Landau naar Nederland

Virtuoos komt in april deze kant op

Muzieknieuws 25-12-2006 14:41

Wie zich verdiept in pop/rockgitaar met uitstapjes richting fusion, komt vroeg of laat Michael Landau een keer tegen. Eén van de meest gewaardeerde gitaristen, maar tegelijkertijd één van de minst bekende.

Landau is er één van een zeldzaam ras. Niet alleen maar snel of technisch perfect, maar ook in staat elke denkbare klank uit een gitaar te persen.

Hij speelde onder meer met Miles Davis. Maar, om wat meer grote namen te noemen, bijvoorbeeld ook met: Seal, James Taylor, Jennifer Lopez, Alanis Morisette, NSYNC, Anastacia, Michael Jackson, Joni Mitchell, Mariah Carey, Diana Ross, onze eigen Ilse DeLange en een zee aan sessiemuzikanten waaronder, Abraham Laboriel (sr en jr), Vinnie Colaiuta, Steve Lukather, Tos Panos, The Brecker Brothers, Steve Gadd, Jimmy Johnson en natuurlijk zijn eigen broer Terry Landau.

Eén van de meest gedenkwaardige gitaarconcerten in Nederland was in 1995 met Michael Landau en zijn band de Raging Honkies in ‘de Lantaarn’ in Hellendoorn. Komende april kunnen we zien of dit geëvenaard kan worden.
zoeken
zoeken